Tips voor het ontwikkelen van je eigen stijl

Kleding stijl tips

Je eigen stijl omschrijven kan best lastig zijn. Zelf heb ik door de jaren heen aardig wat stijlen en voorkeuren op het gebied van kleding gehad. Over sommige kledingkeuzes heb ik overigens nog steeds mijn bedenkingen. Op een gegeven moment ontstaat er meer eenheid in je kledingkast en merk je dat je meer je eigen, persoonlijke kledingstijl hebt ontwikkeld. Het ontwikkelen van je eigen kledingstijl is de tip om je empowered te voelen en je persoonlijkheid te onderstrepen. Maar hoe je dat nou, je eigen stijl ontwikkelen? Waar moet je op letten? In deze blog geef ik je een paar handige tips om mee aan de slag te gaan!

Kledingstijl

Bij mode denk je al gauw aan nieuwe kleding, schoenen, accessoires shoppen, aan de laatste trends en aan het combineren van leuke outfits. Maar mode is meer. Het is ook een stijl. Zodra je jouw kledingstijl hebt ontwikkeld en/of gevonden waar jij je lekker en zelfverzekerd voelt, merk je dat je daardoor meer rust krijgt. Wanneer je kleding, schoenen en accessoires draagt in de kleuren en eventuele prints die jij mooi vindt en ook bij jou passen, voel je je niet alleen goed, je ziet er er ook nog eens prachtig uit! Alleen is een eigen stijl op fashion gebied nog best moeilijk.

Vrijwel alle mode wordt ontworpen en ontwikkeld door de grotere merken en ook nog eens in enorme aantallen. Dat maakt het een stuk lastiger om iets te shoppen waar nog niet vele andere vrouwen in rond paraderen. Hoe is het dan toch mogelijk om je eigen kledingstijl te ontwikkelen? Er zijn natuurlijk voldoende inspiratiebronnen om tegen op te kijken en wat van te leren, maar er zijn ook een aantal tips waarmee je je persoonlijke en unieke kledingstijl kunt creëren.

Hoe creëer je een eigen stijl?

Het kan heel fijn om jouw eigen signature look te ontdekken. Welk verhaal wil jij met je kleding vertellen? Wanneer je een persoonlijke kledingstijl wilt ontwikkelen, moet je in ieder geval weten wat jij leuk en prettig vindt om te dragen. Items waar jij je lekker, comfortabel en zelfverzekerd in voelt als je ze draagt. Om je hierbij te helpen heb ik een aantal tips voor je verzameld. Het is echt makkelijker dan je misschien denkt. Kijk je mee?

1. Analyseren

Als eerste in het stappenplan voor het ontwikkelen van je eigen kledingstijl, is het goed om de inhoud van je garderobe te analyseren. Welke kledingitems draag je het meest en welke juist niet. Van wat voor soort kledingstukken heb je het meeste? Denk aan blouses, rokjes, jurkjes, truien, broeken enzovoorts. Er is namelijk een reden waarom je bepaalde kleding vaker aantrekt dan de andere. Deze kledingitems zeggen veel over wie jij als persoon bent. De items die jij het vaakst draag en waarvan je ook meerdere exemplaren in je kledingkast hebt hangen, kun je bestempelen als signature pieces. Bedenk ook welke stijl de verschillende items in je kast hebben. Kleed je je graag casual, chic, vrouwelijk of juist wat stoerder?

En welk kleurtype ben je? Passen warme tinten goed bij jou of ben je juist meer van de koele kleuren? Denk ook na over printjes. Passen printjes bij je? Zo ja, zijn dit dan de meer subtielere patronen of de statement prints? Het kost even wat tijd, maar uiteindelijk ben je er wel achter gekomen welke stijl in jouw huidige kledingkast overheerst.

2. Moodboard

Vervolgens ga je aan de slag met een stijlbord of moodboard. Deze tip kan heel goed helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van je stijl. Duik in tijdschriften, folders of snuffel op internet naar outfits en kledingitems die jij mooi vindt. Dit kan ook heel goed een inspiratiebron zijn, zoals een fashionista, een designer of een celebrity. Gebruik alles wat jij mooi vindt en wat je zelf ook zou dragen voor je moodboard. Dit kunnen ook gerust schoenen, accessoires en complete outfits zijn. Zo ben je al druk bezig met het creëren van je persoonlijke stijl. Het moodboard geeft dan uiteindelijk een goed beeld van welke bepaalde stijl je mooi vindt.

3. Sterke en zwakke punten

Wat ook belangrijk is, is dat je je eigen lichaam goed kent. Het is belangrijk om je stijl aan je lichaamsvorm aan te passen. Een goede en mooie kledingstijl hangt namelijk samen met je lichaam. Je kan wel iets helemaal fantastisch vinden, maar als het niet matcht met je postuur, gewicht, haarkleur, huidskleur et cetera, staat het je waarschijnlijk niet mooi. Door mode goed op je gehele uiterlijk af te stemmen, is het altijd mogelijk om een unieke en leuke stijl te ontwikkelen. Experimenteer er gerust op los!

4. Volg de trends niet

Er bestaat een groot verschil tussen een bepaalde stijl hebben en een “fashion victim” zijn. Dit ben je wanneer je kledingitems met de prijskaartjes er nog aan in je kast hebt hangen. Dat is een teken dat je ze niet draagt en dat is zonde. Het is tevens een signaal dat deze items niet bij jouw stijl passen, maar die je waarschijnlijk in een spontane bui hebt gekocht omdat iedereen het had of omdat het hot was. Wil je dit voorkomen? Laat je dan niet misleiden door de huidje trends. Shop slim, koop alleen kleding waarvan je zeker weet dat je het ook echt mooi vindt en gaat dragen. Durf je te kleden zoals jij dat wilt. Daardoor straal je zelfverzekerd uit en creëer je makkelijker je eigen stijl.

5. Persoonlijkheid

Vraag jezelf goed af of de kleding aansluit bij wat jij wilt uitstralen. Dit is ontzettend belangrijk. Laat zien wie je bent! Het ontdekken van je kledingstijl heeft te maken met het vinden naar jezelf en het uitstralen van je persoonlijkheid. Draag je outfits met overtuiging. Dat doe je door te zorgen jij je voor de volle 100% blij, prettig, tevreden en fashionable voelt in datgene wat je draagt.

6. Vergeet de details niet

Een persoonlijke stijl kan ook heel goed in de details zitten, zoals de schoenen en accessoires. Denk aan een bepaalde kleur lippenstift of nagellak. Ook de sieraden die jij draagt kunnen een signaturen zijn in jouw stijl

Succes en veel shop plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *