Fashion hacks voor dames met curves

Kledingitems figuur tips

De tijd dat je met een maatje meer geen leuke en modieuze kleding kon vinden ligt gelukkig al ver achter ons. Bij de grotematen- en gewone (web)winkels zijn de schappen steeds meer goed gevuld met items in grotere maten. Je kunt tegenwoordig juist de laatste trends shoppen. Een grotere maat hebben is dan ook totaal geen enkel excuus om er niet leuk uit te zien. Iedere vrouw verdient het om zich mooi te voelen in kleding. Welke maat je ook hebt, groot op klein, dun of iets voller, je mag er hoe dan ook zijn. Toch kan het soms nog lastig zijn om stijlvolle kleding te vinden dat tegelijkertijd fijn en fashionable is en ook comfortabel zit. No worries, in dit artikel vind je een aantal hacks die je als handleiding kunt gebruikt wanneer je nieuwe kleding gaat shoppen. Lees je mee?

Mooi in een maatje meer

Niet stylish met een maatje meer? Tuurlijk wel! Elke vrouw is uniek en hetzelfde geldt voor een lichaam. Of een je nu maatje 32 hebt of in de “grote maten kleding” valt, of je nu een slank lichaam hebt of gezegend bent met curves. Vrouwelijke rondingen worden gelukkig steeds meer gewaardeerd. Tot een aantal jaren terug was het inderdaad voor vrouwen met een maatje lastig, en soms zelfs bijna onmogelijk, om leuke, fashionable en passende kleding te vinden dat lekker zat. Lucky us is daar verandering in gekomen. Je bent gezegend met een curvy lichaam en daar mag je trots op zijn!

Natuurlijk wordt het wel iets moeilijk bij een grotere maat, maar het is zeker niet onmogelijk. Het is het wel belangrijk om erop te letten dat je je niet in te kleine kledingitems perst. Er is namelijk een groot verschil tussen jezelf in een jurk persen en een jurk die heel goed bij je lichaamsvorm past. Naast dat jezelf in een te kleine maat proppen nogal deprimerend is, wordt je ook niet gelukkig van al die snijdende kledingstukken.

Niet alle kleding staat even mooi, dat is nu eenmaal zo, maar gelukkig zijn er heel veel trendy items die je wél kunt rocken. Iedereen kan zich mooi kleden en aan de hand van de volgende fashion hacks kan jij dat ook! Je moet gewoon iets creatiever zijn. Met deze tips wordt het voortaan een makkie om je curves op de juiste manier te benadrukken, je minderen punten op subtiele wijze te camoufleren én er ook nog eens hip uit zien.

5x fashion hacks

Comfortabele looks die ook fashionable zijn. Dat is wat we willen. Maar waar moet je op letten tijdens het shoppen van nieuwe outfits en het stylen van outfits? Ik heb een paar goede hacks voor je en vertel je hoe je je het beste kunt kleden als je met vrouwelijke curves gezegend bent.

1. Goede pasvorm

Zorg er al eerste voor dat alles goed pas en ook lekker. Van je sokken tot je ondergoed en van je broeken of rokken tot je tops. Een knellende jurk of broek voel je de hele dag. Je outfit moet lekker om je lichaam zitten. Daarbij zijn curves het mooist als ze benadrukt worden. Te grote kleding is eveneens niet aan te raden, net als kleding met rechte lijnen. Dit heeft als effect dat je een stuk groter en breder lijkt dan je daadwerkelijk bent. Het kiezen voor de juiste lengtes en lagen doet wonderen voor je lichaam.

Zo kun je beter een langere laag dan een kortere laag aan de buitenkant dragen. Dit creëert een zandlopereffect en accentueert op de juiste manier je curves. Ga daarnaast altijd voor getailleerde items, want rechte en te korte jasjes zorgen er juist voor dat je voller oogt. Nog een handige tip in dit rijtje met fashion hacks dat je met donkere kleding je vormen meer afvlakt en met lichte kleding er juist voor zorgt dat ze meer opvallen.

2. Kleuren en printjes

Wat kleuren en prints betreft is het allemaal een stuk eenvoudiger. Vaak pakken we automatisch zwarte kledingitems. Dat is helemaal niet nodig. Zwart kleedt weliswaar af, maar het silhouet maakt of kraakt je outfit. Je kunt dus beter een goed silhouet dragen in een mooie, vrolijke kleur, dan een foute in het zwart. Daar moet je creatief mee zijn en een beetje mee spelen. Wat prints betreft geldt hetzelfde. Draag printjes! Streepjes, bloemetjes, ruitjes, noem maar op. Qua prints is het wel zo dat een subtiele variant van een print positiever is voor je figuur dan grote, opvallende printjes. Ondanks je zie veel voorbij ziet komen in de plussize collectie, laten grote, opvallende prints je optisch veel breder lijken. Let op met onderbrekingen in je outfit.

3. Laat een beetje huid zien

Momenteel bestaan veel collecties uit “cropped” items. Korte tops, truitjes, jasjes et cetera. Dit is een trend die we aan ons voorbij moeten laten gaan. Korte items zorgen er namelijk voor je optisch een stuk breder en groter lijkt. En dat is niet wat we willen. Door je outfit zo samen te stellen dat je een beetje huid ziet, creëer je het juiste effect en een prachtig silhouet. Ga bijvoorbeeld voor bovenkleding of een jurkje met halflange mouwtjes. Of kies ervoor om een beetje decolleté te laten zien. Heb je een mooie taille? Of benen die gezien mogen worden? Laat die dan zien! Op deze manier zorg je dat je je look breekt en voorkom je dat je breder en groter lijkt dat je echt bent.

4. Jurkjes en rokjes

Een rokje of jurkje kan ook heel veel voor je figuur doen. Bij een vrouw met curves valt een uitlopend exemplaar het mooist. Hierdoor lijken je benen slanker. Draag je toch liever strakkere jurkjes en/of rokjes? Let dan goed op het materiaal van de items. Zo kunnen glanzende stoffen bijvoorbeeld heel leuk zijn en geweldig ogen op een paspop, maar vrouwen met een maatje maar kunnen dit soorten materialen beter vermijden. Hiermee leg accentueer je extra je heupen en dan lijk je direct een paar maten groter. Kies dus voor je meest flatterende stoffen en texturen.

5. Accessoires

Dit laatste van de fashion hacks in deze blog betreft mode accessoires. Wat zou een vrouw zonder accessoires moeten? Sieraden, hoedjes riemen, tasjes en natuurlijk schoenen. Zelf ben ik er dol op! Jullie ook? Een valkuil op dit gebied voor curvy dames, is dat ze voor (te) grote accessoires kiezen. Je ziet ze ook veel in de de plussize winkels: grote sieraden als armbanden, kettingen en oorbellen. Dit ziet er juist lomper uit met een maatje meer, dan wanneer je voor subtiele sieraden kiest. Vaak wordt gedacht dat grote sieraden de aandacht van de rondingen afleidt, terwijl dit juist een averechts effect heeft. Het accentueren van je pluspunten kan ook op een andere manier. Draag subtiele sieraden, laat een beetje huid zien, benadruk je taille met een perfect zittende jas of blouse, of draag een paar mooie hakken.

Hoge hakken doen heel veel goeds voor je figuur. Je wordt er langer door, maar je gaat ook automatisch meer rechtop lopen, wat weer goed voor je houding is. Vooral als je voor een high heel in een neutrale kleur kiest. Met een paar schoenen maak je je outfit helemaal compleet. Zijn hakken niets voor jou? Hou het dan lekker bij een paar comfortabele sneakers en accentueer op een manier je pluspunten. Vermijd in ieder geval schoenen met bandjes rond je enkels.

Dit waren de fashion hacks. Heb jij nog andere handige kledingtips? Ben je geïnspireerd geraakt en op zoek naar een aanvulling voor je kledingkast? Bekijk dan snel onze collectie en shop je favorieten. Durf vrouw te zijn en maak een feestje van je outfit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *