Jouw figuur, jouw jurk

Juiste jurk bij elk figuur

Jurken zijn helemaal trending. Zowel in de warme maanden als tijdens de andere seizoenen van het jaar. Daar zijn we uiteraard blij mee, want er is geen item dat onze vrouwelijkheid zo optimaal benadrukt dan een mooie jurk. Het laat ons figuur krachtig, elegant en sexy naar voren komen. Ook mannen zien vrouwen daarom graag in een jurk. Maar welke jurk moet je nu uit alle modellen kiezen? Welke lengte, kleuren, stoffen en prints flatteren jouw figuur het beste? Niet ieder model staat iedere vrouw even goed. Als je een exemplaar kiest dat perfect bij je figuur past, heb je er dubbel zoveel plezier van. Ontdek in deze blog welke variant jouw figuur extra mooi uit laat komen!

Jurksilhouetten

Er zijn vier jurksilhouetten, pasvormen, die elk door een specifieke belijning gekenmerkt worden. Met deze pasvormen kan eindeloos worden gevarieerd in ontwerp, maar het basis silhouet blijft altijd hetzelfde. Voor elk figuurtype is er een passend silhouet te vinden die het beste bij jouw figuur past. Deze pasvorm doet wonderen voor je algehele uitstraling. Hij flatteert perfect, laat jouw lichaamskenmerken op de beste mogelijke manier naar voren komen en camoufleert kleine onvolmaaktheden op de juiste wijze. Weten welke soort jurk jij het beste kunt dragen is daarom erg belangrijk. Wat daarnaast ook belangrijk is, is dat je je er goed in voelt. Een goed en zelfverzekerd gevoel straal je namelijk uit. De juiste jurk is dé oplossing! Lees hier welke soort jurk jou het mooist staat, zodat jij voortaan gelijk de juiste exemplaren kunt shoppen!

Jurken voor de appel

Je figuurtype bepaalt de volledige manier van styling van je uiterlijk. Het kan gebeuren dat een tof jurkje bij een vriendin mooi staat, maar jouw figuur totaal niet flatteert. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je jezelf het beste kunt kleden en welke jurken jouw mooie figuur het beste laat uitkomen.

De kenmerken van een appelfiguur zijn volle borsten, brede schouders, smalle heupen en slanke benen. De appel is een ronde vorm en om dat silhouet te doorbreken, mag je het accent van het jurkje best op je taille leggen. Het model jurk dat jij sowieso in je kast moet hebben is de A-lijn jurk. De pasvorm hiervan accentueert je taille, loopt wijd uit naar beneden en laat je optisch smaller ogen. Lovehandles en een eventueel buikje worden in een handomdraai weggetoverd. Je benen mogen gezien worden en dat moet je ook zeker doen. Kies daarom voor een jurk die net boven de knie valt. Vermijd het liefst drukke prints en kleuren, en ook jurken die de nadruk op je bovenlichaam of buik leggen kan je beter links laten liggen. Een mooi exemplaar in een unikleur is wel een goede keuze.

Jurken voor de peer

De peer heeft vaak kleinere borsten, een smalle taille, volle benen en brede heupen. Wat zijn de do’s en dont’s wat jurken betreft voor jou? Bij een peervormig figuur zijn de schouders smaller dan de heupen. Herken jij je hierin? Dan heb je waarschijnlijk van boven een kleinere kledingmaat dan voor de onderkant van je lichaam. De truc is om de aandacht iets van de onderkant af te leiden, waardoor je het geheel meer in balans brengt.

De perfecte jurk voor de peer heeft een opvallende bovenkant. Het bovenste gedeelte kan voorzien zijn van bijvoorbeeld een bijzondere stof, schoudervullingen, kraagje, mooie halslijn of gewoon een trendy design. Een bijzondere halslijn en schoudervulling geven meer volume aan je bovenkant, wat ervoor zorgt dat het totaalplaatje meer in balans komt. Bepaalde, statement, accessoires of een opvallende print op de bovenkant van de jurk kan hierbij helpen. Dit vestigt de aandacht extra op dit gedeelte en leidt de aandacht juist van de onderkant af. Een slanke taille, en dus je figuur, benadruk je extra door een riempje om je jurk te dragen. Wat je beter niet kunt dragen zijn jurken met details op de heupen, zoals sluitingen, extra zakjes of andere toevoegingen. Last but nopt least: verstop je lichaam niet in een wijde jurk. Je lichaam verdient meer dan dat. Benadruk juist de delen waar je trots op bent

Jurken voor de zandloper

De zandloper wordt gezien als het meest ideale figuur. Ook de andere lichaamsvormen hebben kenmerken die zeer aantrekkelijk zijn. Verlies dat niet uit het oog. Bij een zandloperfiguur zijn de schouders even breed als de heupen, heb je volle borsten, ronde billen een smalle taille. Ondanks dat dit een prachtig silhouet is, is het voor de zandloper vaak toch lastig om dé ideale jurk te vinden. Waar vestig je extra de aandacht op, zonder je proporties te verstoren?

Jurken met een dunnere, soepelvallende stof zijn heel geschikt voor een zandloperfiguur. Grove, dikke stoffen laten je namelijk breder lijken dan je daadwerkelijk bent. Vermijd ook de hooggesloten jurken zoveel mogelijk. Een jurkje met een vierkant hals of v-hals staan je geweldig! Bodycon jurken en de kokerjurk zijn de beste keuze voor jou. Deze benadrukken je vormen extra en verstoren de verhoudingen niet.

Jurken voor de plank

De een plank silhouet zijn de schouders en heupen even breed, net als bij de zandloper. In tegenstelling tot dat figuurtype is er ook geen taille, want je middel loopt evenwijdig aan je schouders en heupen. Daarnaast heeft een recht figuur over het algemeen kleine borsten en platte billen. Iets minder weelderig, maar met de juiste jurken kan je met gemak extra rondingen toevoegen.

De perfecte jurk voor jou mag zonder twijfel wat extraatjes hebben. Denk aan franjes, plooien, ruches en volants. Laat de aandacht vooral op je benen vallen door voor een halflange variant te kiezen. Met een A-lijn model jurk met asymmetrische details en wat accenten bij de hals creëer je rondingen die anders niet of nauwelijks naar voren komen. Voor meer taille voeg je een riempje aan je fashionable outfit toe.

Dan mag je jurk gerust wat extra’s hebben: ruches, franjes, plooien en volants – altijd goed! Ook opvallende kleuren en drukke prints staan jou prima! Ze geven je lichaam meer volume. Een strak gesneden snit is juiste geen goede keuze voor jou. Vooral in een jurk met een A-lijn model, een ceintuur om je taille te accentueren of een jurk met een dessin creëer je rondingen die anders niet zo goed naar voren komen.

Shop hier de perfecte jurk(en) voor jouw figuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *