Najaarstrend 2016: de poncho

poncho-najaar-mode

De poncho is weer terug! De trend voor het najaar van 2016. Dit is ook een trend die we vaak weer terug zien komen, maar daar zijn we eigenlijk best blij mee. Elke keer dat een trend terugkomt, wordt het nog weer moderner gemaakt. En dat is maar goed ook, aangezien de originele poncho toch echt niet bij de mode van nu past.

Oorsprong van de poncho

Van oorsprong komt de poncho uit Zuid-Amerika in de 17e eeuwponcho-najaar-2016. Het ontwerp is simpel, een rechthoekige doek met een gat in het midden. Het kleurgebruik was daarom vaak wat uitbundiger. Het was voornamelijk een praktisch kledingstuk, van dikke wollen stoffen en dus erg warm. Een kledingstuk waarmee je goed kan reizen, over je jas heen om je te beschermen tegen de kou. Eeuwen later zagen we de poncho terug, eerst bij de hippie-beweging en later op de catwalks. En nu, in 2016, lopen we er nog steeds mee weg.

Anno 2016

En hoe zien we de poncho nu in de webshops terugkomen. Natuurlijk in de kleuren van het seizoen. Zoals deze donkergroene variant van Miamoda. Donkergroen gaan we veel terugzien. Het is een sterke kleur, je valt er zeker mee op. Dus dat moet wel bij je passen. Dit is een model wat goed geschikt is om over een tussenjas heen te dragen, zodat je het nog langer kan gebruiken en geen winterjas aan wilt. Maar we zien ook de variant die je binnenshuis kunt dragen. Neem bijvoorbeeld deze suède poncho van Junarose. De neutrale beige kleur kun je met meer kleding combineren. Het materiaal geeft gelijk een luxe gevoel. Doordat de stof dun is, maakt het je niet groter. Het verhult juist de buik en lovehandles. En dat is mooi meegenomen. Wil je toch een wat opvallender model? Kijk dan eens naar deze versie met strepen. De rustige kleuren worden onderbroken door het motief. Wat nog een fijne bijkomstigheid is: je kunt ook heerlijk wegkruipen in je poncho op de bank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *