Kleden naar je figuur: rechthoek

Dames met een rechthoek figuur, ja dat klinkt inderdaad wat gek, zijn vaak wel atletisch gebouwd maar hebben geen echte taille. Vanaf de schouders, de taille en naar de heupen is de omvang hetzelfde wat dus inderdaad lijkt op een rechthoek. Dit lijkt misschien lastig om dan toch tot een vrouwelijk silhouette te komen, maar met onderstaande tips kom je er wel.

Wat je juist moet proberen

Hoewel je misschien niet een Beautiful Plus Size Womanduidelijke taille hebt, heeft het rechthoek figuur vaak wel killerbenen door de atletische bouw. Benadruk je slanke benen dan ook. Een mooie strakke broek staat je fantastisch, maar een klassieke pantalon ook. Kies voor een broek met een hoge taille en zakken. Skinny jeans zijn echt je vriend, dus maak daar gebruik van. Verder kun je proberen om de illusie van een smallere taille te creëren. Maak gebruik van riemen en een blouse die wat poft boven de riem. Een top met veel volume kun je zo tot een kledingstuk maken wat een taille geeft, door alleen een riem erbij te doen. Je kunt ook een mooi colbert die goed aansluit bij je schouders combineren met een blouse en riem. Zo laat je optisch een groter verschil zien tussen je taille en de schouders.

Wat kun je beter vermijden

De vormloze kleding is een tijd in de mode geweest, net als de oversized kledingstukken. Hoewel het een edgy moderne look kan geven, is dit echt niets voor jou. Het punt is dat ze niks accentueren, sterker nog, het laat je figuur nog sterker uitkomen. Het doet niets voor de rechthoek. Dus laat dit maar links liggen.

Ook met het figuur van een rechthoek, heb je nog genoeg optisch. Soms is het even goed zoeken en combinaties vinden die je goed tot recht laten komen. Ga vooral gewoon proberen en laat het vooral weten als je zelf nog een supertip hebt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *