Kleden naar je figuur: peer

Vorige week hadden we het over kledingtips als je een appel-figuur hebt. Vandaag gaan we het hebben over de peer. Bij de peer ligt het zwaartepunt op de heupen. De benen zijn erg slank, net als de armen. De schouders zijn breed en de taille smal. Door de smalle taille zijn er genoeg manieren om daar de aandacht naar te laten gaan, i.p.v. de heupen.

Wat je juist moet proberen

Die taille, daar moet je wat mee doen. A-lijn is wederom goed omdat het nauw aansluit aan de bovenkant en vervolgens uitloopt. Heb je brede schouders? Neem dan een brede v-hals, dat breekt het en maakt je optisch smaller. Ook een ronde hals staat je goed, of een boothals waarbij de aandacht naar de hals gaat. Neem jasjes en colberts waarbij de knoop net onder de buste sluit. Dit maakt je smaller, het trekt zo weer de aandacht naar die mooie taille en leidt het oog af van de heupen. Hakken doen je figuur altijd goed. Met rokken en jurken kun je die slanke benen mooi laten uitkomen. Kies je voor een strakke rok, neem dan een een top in a-lijn en bij een strakke jurk, een jasje tot op de heup met een goede taillering.

Wat kun je beter vermijden

Er is niet heel veel wat je moet laten. Zolang de nadruk maar wordt gelegd op het smalste deel van je figuur, de taille. Ook is het belangrijk dat bovenstukken geen blok van je maken. Dus geen hooggesloten bovenstukken en wijde rechte kledingstukken. Proportie is echt erg belangrijk. Let daarom goed op je schoenen. Een goede hak doet wonderen, maar vermijd pumps met bandjes rond de enkel of enkellaarsjes. Ze snijden je benen af en laten je minder lang lijken. Omdat je juist de aandacht van de heupen af wilt halen, is dit dus minder geschikt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *