Kleden naar je figuur: appel

grote maten vrouwenmode

Misschien heb je het wel eens eerder gehoord: je kleden naar je figuur. En dan hebben we het over de appel, de peer, de zandloper en de plank. Klinkt onbekend? Geen zorgen, wij leggen het uit. Vandaag gaan we het hebben over de appel. Als je denkt aan de appel, krijg je al een rond beeld voor je. Dit uit zich in een ronde vorm waarbij de taille ook wat groter is. De benen zijn daarentegen vaak relatief het slankst. Hoewel we vaak een smalle taille willen, is dat dus een knelpunt als je een appel-vorm hebt. Gelukkig zijn er genoeg tips om je sterke punten juist uit te laten komen.

Wat je juist moet proberen

De buik willen we wat verbergen en de aandacht naar andere punten trekken. Denk daarom aan een v-hals om de aandacht naar je decolleté te trekken. Laat blouses en andere bovenstukken daarom ook wat open aan de bovenkant. De a-lijn is perfect om de buik wat minder te laten voorkomen. Dit kan dus voor zowel tops, blouses als jurken. Het is belangrijk dat het kledingstuk goed aansluit bij het smalste deel van je bovenlijf, dus zo vanaf de schouder tot op de buste. Dat flatteert enorm. Verder is het goed om stoffen te kiezen die niet teveel tekenen of te stug zijn. Je kan ook goed de aandacht trekken naar je smalle schouders met een goed colbert en een strakke broek of rok om je benen in de schijnwerpers te zetten. Maak gebruik van je sterke punten!

Wat kun je beter vermijden

Misschien heb je nu wat oversized items in je kast hangen. Het is ook wel prettig om je zo wat te kunnen verstoppen in je kleding. Maar laat de echte boxy shirts, dus vierkante modellen maar in de kast. Of gooi ze weg. Deze modellen hebben namelijk de neiging om een groot blok van je bovenlijf te maken. Het doet niet goed. Wat wijdere modellen zijn prima, maar let erop dat er nog wel enige taillering in zit. En dan bedoel ik in de snit, vermijdt koortjes en touwtjes als taillering.  Kleine printjes, hoe schattig ook, zijn niet je vrienden. Ga daarom voor grote prints, of als je wel een klein printje wil, dan bij een kledingstuk wat je sterke punten goed op de kaart zet. Heb je dus slanke benen, dan is een printje op de broek een goed idee met een effen bovenstuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *