Oversized is het deze herfst helemaal

Vrouw met oversized jas

Yes, het is herfst! We hebben een prachtige zomer achter de rug, waar we allemaal volop van hebben genoten, en nu is het tijd om te kijken wat de herfst voor ons in petto heeft. Een nieuw seizoen betekent weer een hele nieuwe garderobe als je de modetrends graag op de voet volgt. En dat komt goed uit, want er is geen leuker modeseizoen dan de herfst als je het mij vraagt. In een periode waarin de zon plaats maakt voor regen, het kouder wordt, de blaadjes van de bomen vallen en de wind door de bomen suist, trekken we allemaal onze favoriete warme kleding aan. De zomerjurkjes en topjes mogen weer diep achterin de kast begraven worden, want die ga je voorlopig niet meer aantrekken. Wat dragen we dan wel?

Als er één woord is dat de mode voor komend najaar goed samenvat, dan is het wel oversized. Zowel op de catwalk als in het straatbeeld werd al snel duidelijk dat we deze herfst onze kleding het liefst een maatje groter dragen. Waarom gaan we massaal voor oversized en hoe kun je deze trend het beste stylen? Ik vertel het je!

Oversized is het nieuwe zwart

Van deze trend gaan we heel gelukkig worden. We gaan onze kleding een heleboel maten groter dragen. De oversized jassen, sweaters, wijde blouses, grof gebreide truien, broeken en brede schouders hebben hun plekje opgeëist in de modewereld en veroveren daarmee niet alleen het straatbeeld, maar ook ons modehartje. Deze trend beperkt zich dus niet alleen tot onze bovenstukken, ook onze onderkant mag er aan geloven. Groot, groter, grootst lijkt de boodschap te zijn. Oversized kleding shoppenÉen van de voordelen van deze oversized trend is natuurlijk de comfortfactor, want in de herfst en winter trekken we het liefst warme kleding aan die lekker zit. En in een grote jas hebben je lekker veel ruimte om een dikke, warme trui te dragen.

Oversized items zijn dus niet meer uit de modewereld weg te denken. Met deze trend stuiten we op een ultra comfortabele look die ook nog eens super trendy is. Waarom ook jij dit najaar voor oversized moet gaan? Heel makkelijk, omdat deze trend heerlijk comfortabel, maar tegelijkertijd ook ontzettend fashionable is. Maar hoe zorg je er nu voor dat de oversized trend ook voor jou werkt? Met slechts een paar simpele styling trucs kun je deze trend helemaal passend maken naar jouw figuur.

Tips & trucs voor een succesvolle oversized outfit

Als je bang bent dat je er in oversized kleding uit komt te zien als een hobbezak heb je het mis, want door deze trend op de juiste manier te combineren en te stijlen is oversized alles behalve slonzig. Te grote jassen, truien, blouses, jurken en broeken kunnen je look een heel moderne twist geven. Oversized kleding is een grote trend en met deze tips creëer jij in een handomdraai een succesvolle oversized outfit.

Groot, groter, grootst

Oversized betekent tenminste 2 maten te groot. Als je voor deze trend gaat, moet je ook echt voor grote volumes gaan. Ben je lang? Dan kun je misschien zelfs 3 à 4 maten groter proberen. Dit geldt met name voor de bovenkant. Bij broeken is het belangrijk dat ze in de taille mooi zitten, anders creëer je een vormeloos geheel. Een goed oversized item is door de ontwerpers zo gesneden dat het, ondanks de wijdte, op de juiste plekken goed zit. Pas verschillende maten om te kijken wat voor jou de perfecte oversized look is.

Juiste proporties

Oversized jurkOm het juiste effect te krijgen, is het advies om je absoluut tot één oversized kledingstuk per outfit te beperken. Anders ziet het er al gauw minder flatteus en rommelig uit. Goed combineren is daarnaast ook erg belangrijk. Draag niet te opvallende, aansluitende items bij je oversized kledingstuk, zodat dat kledingstuk de eyecatcher van je look wordt. Denk bijvoorbeeld aan een wijde broek met een strakke top of een oversized blouse of trui op een skinnu jeans.

Corrigeren

Wees niet bang dat oversized te dik, dikker maakt. In tegendeel juist. Je lijkt er eerder slanker door omdat je in je kleding verdrinkt. Oversized kleding corrigeert en verbergt juist. Vooral bij die zones waar de overtollige kilo’s zich hebben opgehoopt.

Statement

Met oversized mode-items maak je een statement. Je durft ruimte in te nemen en je mag er zeker zijn!

Accessoires

Oversized kleding vraagt om stoere, grote accessoires. Denk groots! Ga voor grote brillen en grote tassen. Less is more, als het maar groot is, is hierbij het motto. Voor wat betreft schoenen geven sneakers je oversized look die nonchalante twist die oversized juist zo cool maakt!

Wat vind jij van deze fashion trend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *