Outfit inspiratie: laagjes combineren

Laagjes combineren outfits

De temperaturen kunnen in Nederland aardig wisselen. Hierdoor kan het lastig zijn om je op de juiste manier te kleden. Helemaal in het najaar, wanneer de bladeren van de bomen vallen, het eerder donker is en het langzaam steeds iets kouder wordt. Tijdens het herfstseizoen kunnen we op sommige dagen genieten van een zonnetje en de andere dagen hebben we veelal te maken met regen. Dit maakt dat het najaar het moment is om laagjes te dragen. Ben je nieuwsgierig hoe je een perfecte outfit met laagjes samenstelt? Lees dan gauw verder!

Stijlvolle laagjes

De truc van fashion in het voorjaar en het najaar is layering. Het dragen van laagjes houdt in dat je verschillende items, die je ook individueel kunt dragen, over elkaar heen draagt om op deze wijze een unieke, fashionable en warme outfit te creëren. Zelf houd ik er heel erg van op de frissere dagen in het jaar looks samen te stellen met verschillende laagjes. Laagjes in je outfit kun je vele manieren met elkaar combineren. Groot voordeel hiervan is dat je veel items uit je kledingkast bijna het hele jaar door kunt dragen, alleen dan gecombineerd met warmere kledingstukken. Daarbij helpt het dragen van laagjes tegen de kou én ziet het er ook nog eens super stijlvol uit.

How to wear laagjes

Het geheim van het dragen van laagjes is dat de juiste basis vrij essentieel is. Dat is namelijk de laag die jou de gehele dag warm houdt. Daarbij is het belangrijk dat je niet vergeet dat je de laagjes daaroverheen kunt uittrekken wanneer je op een warme plek bent. Zorg er daarom voor dat de basis laag net zo mooi is, wanneer hij bedekt is met andere laagjes. Hieronder ontdek je een aantal tips voor het dragen van laagjes met je kleding.

  • Combineer je kledingitems op praktische wijze om elegant voor de dag te komen.
  • Begin met een basic item, zoals een t-shirt, top, blouse of trui, in een neutrale tint en bij voorkeur zonder print.
  • Voeg vervolgens een warmere laag toe, een sweater, vest, gilet, blazer of bodywarmer. Houd je wel van wart kleur in je outfit? Kies dan bij deze stap voor kleur om op deze manier wat meer diepte in je look aan te brengen.
  • Zorg dat de onderste lagen altijd goed op je lichaam aansluiten.
  • Vermijd teveel printjes
  • Met de tussenlaag stroomlijn je je look en maak je deze op maat. Lengtes en verhouding van belang bij het combineren van laagjes.
  • Breng je taille in evenwicht door op de juiste manier de verschillende laagjes aan te brengen en bijvoorbeeld een riempje te gebruiken.
  • Zorg voor een finishing touch met accessoires. Denk aan een hoed, sjaal, muts en/of enkele sieraden.

Items voor het najaar

Er zijn een aantal items die zich perfect lenen voor samenstellen van een outfit met laagjes Deze items heb ik voor je verzameld, let’s go!

Blazer

Een blazer is ideaal voor je look met laagjes. Draag de blazer over een mooie top of over een trui als tussenjas wanneer het koud is. Op deze manier creëren je een stijlvolle outfit met layering.

Vest

Deze is een inkoppertje natuurlijk, maar wel ontzettend effectief. Met een vest creëren je een vachtje, waardoor je lekker warm blijft. Wat vesten betreft heb je de keuze uit verschillende materialen; katoen, cashmere of wol bijvoorbeeld. Draag een vest over je jurk of knoop hem dicht en combineer met een top of blouse op een broek.

Gilet

Gilets zijn een trend it seizoen en tegelijkertijd dé manier om een extra laagje aan je outfit toe te voegen. Deze hippe kledingstuk zie je tegenwoordig in talloze modellen, kleuren en van verschillende materialen. Draag ‘m over een blouse of jurk en maak je outfit af met een paar stijlvolle accessoires voor een stylish en warme herfstlook.

Bodywarmer

Last but not least in dit rijtje de bodywarmer. Het imago van dit kledingitem is totaal omgeslagen. De afgelopen jaren heeft de bodywarmer de modewereld veroverd, waardoor dit kledingstuk nu zowel comfortabel als stijlvol in een outfit wordt gecombineerd. De bodywarmer is perfect voor de tussendagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *