Nieuw jaar, nieuw kleurenpalet: dit zijn de trendkleuren voor 2019

Trendkleuren nude - oats

Zodra de maand januari aanbreekt krijgen we allemaal een beetje last van de voorjaarskriebels. Zo willen we bijvoorbeeld graag een nieuwe garderobe, althans een aanvulling daarop. Om je garderobe klaar te kunnen stomen voor komend seizoen, is het wel handig om te weten wat de musthaves zijn voor dit voorjaar. Hoog tijd dus voor een dosis trendforecasting.

De eerste modeshows voor dit modejaar zijn een feit. De nieuwste collecties die daar gepresenteerd zijn, geven ons een voorproefje van het kleurenpalet van 2019. Wat opvalt is een contrast tussen donker en licht. Heb jij de nieuwe trendkleuren voor de lente/zomer al gespot? Voor de nieuwsgierigen zette ik alvast 8 modekleuren voor je op een rijtje. Dare to wear!

Oats

Niet alleen in ons bord, ook in onze garderobe wordt haver een ding. Het afgelopen jaar zagen we al aardig wat aarde- en nudetinten voorbij komen. Voor dit jaar is voorspeld dat we kennis gaan maken de kleur oat. 2019 gaat helemaal draaien om deze neutrale trendkleur. Deze haverkleur is een kleur die zich tussen het wit en beige bevindt. Het is één van de basiskleuren in het kleurenpalet voor 2019. Draag dit in combinatie met diepere tonen, zoals terracotta, olijf, marina of met zwart en wit voor het mooiste effect.

Trendkleuren botergeel outfit

Botergeel

De zachte botergele kleur springt er echt uit. Jaren werd deze kleur vermeden, nu is ze al enkele seizoenen op rij één van de trendkleuren. Botergeel, een paar tinten zachter dan vorig seizoen en daardoor toegankelijker. Deze prachtige zacht gele kleur doet okergeel al snel vergeten.

Poederblauw

In 2018 was hemelsblauw een hele populaire kleur. Komend seizoen geen heavenly blue mee. In 2019 transformeert hemelsblauw naar poederblauw, iets vrouwelijker en frisser. Bovendien is het een geweldige trendkleur om mee te combineren.

Egyptisch blauw

Blauw is er in honderden tinten. Niet zo gek dus dat er nog een blauwe tint voorkomt in de het rijtje met de trendkleuren, namelijk Egyptisch blauw. Deze kleur vind ik heel mooi. Het was een ware hit op de catwalk. Zowel bij kleding als in de collectie accessoires. Ik voorspel dat deze trendkleur een groot succes gaat zijn. Het is fris, fruitig en geeft de donkere dagen al wat meer kleur. Egyptisch blauw laat zich goed combineren met de trendkleuren roze, geel en oranje.

Trendkleuren olijfgroen

Salie groen en olijf groen

Dit jaar zien we twee soorten groen voorbij komen; olijf groen en salie groen. Fijne trendkleuren om mee te combineren. Olijf groen is een favoriet van velen. Mooi in allerlei stofjes, van katoen tot zijde of fluweel. Helaas is deze kleur niet voor iedereen weggelegd. Is dit niet de gepaste kleur voor jouw huidskleur, maar wil je ‘m toch graag dragen? Kies dan voor een sieraad of een handtas in olijfgroen, in plaats van kleding.

Het zachte saliegroen en het prachtiger diepe olijf groen zijn niet directe zomerse kleuren, maar combineren wel mooi met de meeste andere kleuren. Bijvoorbeeld met wat aardse of lichtere kleuren zoals botergeel om het geheel fris te houden. Maar deze groene toppers zijn ook perfect om met elkaar en met andere, opvallendere trendkleuren te combineren. Combineer saliegroen eens met oranje en kom verrassend voor de dag. Groen is geen grote stap, dus gewoon doen!

Kastanjerood

Qua roodtinten gaan we het komende seizoen voor een rood/bruine ondertoon. Terracotta maakt in 2019 plaats voor een diepere kastanjerode kleur. Het is een kleur die meer naar rood dan bruin neigt. Een warme kleur die het herfstgevoel oproept, maar waarmee je je ook meteen op een zonnige Italiaans bestemming waant. Op de catwalk werden ladingen roodbruin gebruikt in de shows. Erg mooi af te werken met goud.

Colorful nude shaped dresses on rack with hangers. Fashion conception.

Chocolade bruin

Bruin wordt het nieuwe zwart. Yes! Geen beige, geen mokka, geen caramel, maar bruin. De zachtere bruintinten schuiven in 2019 door naar een diepere toon. Deze prachtige bruine tint doet je niet alleen denken aan het lekkerste dat er bestaat, maar straalt enorm veel warmte uit. Het is ook een ideaal kleur om te dragen met lichtere tinten zoals oats, ook één van de trendkleuren. Met chocoladebruin om je lijf ben je om op te eten!

Aan deze knappe trendkleuren kunnen wij wel wennen! Kun jij niet wachten? Vul je garderobe dan alvast aan met fancy items in dé modekleuren voor 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *