Deze kleuren passen het beste bij jouw huidskleur

Stylingtips maatje meer

Ieder seizoen stromen de catwalks weer over van de mooiste trends. Het ene jaar gaan we voor een bloemenprint, het jaar erop is het ruitje het helemaal. En dan heb ik over de verschillende kleuren nog niet eens gehad. Krijg jij ook de lentekriebels van alle prachtige kleuren van de nieuwe collectie? Natuurlijk kijk je naar de laatste trends als het op het kiezen van een kleur aankomt. Maar vergeet vooral niet om even te checken of die kleuren jou wel staan. Om er op je mooist uit te zien is het verstandig om, bij het kiezen van de kleuren die je draagt, rekening te houden met de kleur van je huid, ogen en haar. Vind jij het lastig om te bepalen welke kleuren goed bij jouw huidskleur passen? Hier vind je een eenvoudig kleuradvies. Zo voorkom je kleurmiskopen en weet je zeker dat je gaat stralen!

Lichte huid en lichte ogen

Kleuren mode bij huidskleur

Bij natural blondes met een lichte huidskleur en ogen staan pastel- en poedertinten heel mooi, maar ook zilver metallic en grijze kledingitems werken goed voor je. Kleuren met een gele ondertoon kun je beter vermijden. Ze doen weinig tot niets voor je gezicht en kunnen je flets maken. Bij dames met donkerblond haar passen kleuren met een rode ondertoon heel goed.

Lichte huid en haarkleur, donkere ogen

Heb jij een lichte huid en haarkleur, maar donkere ogen? Lucky you! Doordat je vaak een wat gelere ondertoon in je huid hebt, kan je veel hebben qua kleur. Vooral warme kleuren als (donker)groen, bruin en goudtinten staan jou prachtig. Donkere kleuren staan je ook goed. Vermijd kleuren met weinig pigment, zoals koele pasteltinten (felblauw, felgroen) en wit. Deze kunnen de kleur uit je gezicht halen.

Lichte huid en ogen, donkere haarkleur

Herken jij je hierin? Leg dan extra nadruk op je lichte ogen en je prachtige kastanjebruine haar door te werken met heldere en donkere kleuren zoals gebroken wit, donkerblauw en donkergroen. Deze tinten laten je ogen er nog meer uitspringen en stralen! Blijf weg van alle pasteltinten, die maken je huid namelijk een beetje grauw.

Huidskleur - kledingitems kiezen

Lichte huid en ogen, rood haar

Redheads zijn jaloersmakend mooi! Hoe je je rode haarkleur er echt uit laat springen? Kies voor kleding, schoenen en accessoires in natuurlijke en donkere tinten. Donkerblauw en donkergroen passen door het contrast perfect bij je rode haar en zorgen voor een stijlvol effect. Met de rode ondertoon in je huid en haar kun je kleuren met een roodtint beter vermijden. Deze items maken je flets en vlekkerig.

Getinte huid, donkere haarkleur en ogen

Ben jij gezegend met een mooi olijfkleurige huidskleur en donkere haren en ogen? Dan staat bijna alle kleur jou geweldig. Heb jij even geluk! Aardetinten zoals terracotta, rood of smaragd groen halen het beste in je naar boven, maar ook geel, wit en felle kleuren kun jij heel goed dragen. Het enige dat je met een getinte minder goed kan hebben, zijn grijstinten.

Outfit kiezen bij huidskleur

Donkere huid, haarkleur en ogen

Felle kleuren staan fantastisch bij een donkere huid en haarkleur en diepbruine ogen, dat is één dat zeker is. Hoe feller en helderder, hoe beter! Ga bijvoorbeeld voor okergeel, felroze of rood. Kies niet voor grijsachtige tinten en je komt gegarandeerd stijlvol voor de dag! Grijstinten doen namelijk minder voor je gezicht.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze gemakkelijke no-nonsense kleurengids om kleurmiskopen voortaan te voorkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *