Maak je garderobe lenteproof met deze tips

Vrouw maakt haar garderobe lenteproof

Februari. Het is nog koud en net buiten, maar het aftellen naar de lente is eindelijk begonnen! Ik ben er zo aan toe, jij ook? De lente is toch wel één van mijn favoriete seizoenen. Bij een nieuw seizoen, hoort natuurlijk een nieuwe garderobe. Tijd dus om je kledingkast alvast eens goed op te ruimen. Dikke breisels kunnen vervangen worden door de rokjes, jurkjes, luchtige blouses en witte broeken. En er moet natuurlijk plaats gemaakt worden voor de nieuwste collecties. Is jouw garderobe al lenteproof? Ik geef je een aantal tips, zodat je straks kunt genieten van je lentegarderobe. Op deze manier kom je ook alvast in de stemming!

Tip 1: Bereid je voor

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent als je aan de slag gaat met je kledingkast. Kies een goede dag uit. Je kledingkast opruimen is niet zomaar gedaan, dit kost tijd. Zo kan je er alle tijd voor nemen, zodat je kast ook echt helemaal opgeruimd is. Investeer in goede hangers. Je kleding blijft mooier en kreukvrij als je het ophangt en je hoeft niet lang te zoeken om een outfit bij elkaar te zoeken. Zet een vuilniszak klaar voor alle spullen die je weg gaat gooien. In deze zak kun je meteen alles apart houden wat je niet meer wilt hebben. Zo wordt je kamer geen puinhoop en wanneer je je items niet meer ziet, mis je ze ook niet en ga je niet meer twijfelen. Weg=weg!

Tip 2: Maak het gezellig

Heb je geen zin om je kledingkast op te ruimen, maar moet het wel gebeuren? Of weet je niet zo goed wat je wel of niet weg moet gooien? Maak er een leuke activiteit van! Kleding kopen is leuk,  waarom weggooien dan niet? Zet er muziek bij op, pak er wat drinken en iets lekkers bij en nodig eventueel een paar Kast opruimen - lenteproofvriendinnen uit om je mee te helpen. Samen is het gezelliger én zij kunnen je van de beste adviezen voorzien.

Tip 3: Aan de slag

Na de voorbereiding, is het tijd om met het echte werk te beginnen. Begin makkelijk. Welke kleding is stuk, te groot, te klein of ziet er niet meer mooi uit? Werk in een duidelijke volgorde. Haal alles per categorie uit je kant. Start bijvoorbeeld met je jurkjes, daarna je tops, dan je broeken etc. Zorg dat je al je kledingstukken van een bepaalde categorie hebt gehad, voordat je het weer terug legt in de kast. Als je dat hebt gedaan, start je met de volgende categorie. Zo ga je door totdat je je hele kast gehad hebt. Op deze manier is je kast overzichtelijk ingedeeld en zie je meteen welke items je nog mist voor het komende seizoen.

Tip 4: Wees eerlijk tegen jezelf

Gooi niet drastisch alles gelijk in de vuilniszak. Maak ook een twijfel-stapel. Gooi de kleding waarvan je 99% zeker bent dat het weg kan in de zak en leg de kleding waar je over twijfelt apart. Kijk wanneer je alles hebt uitgezocht nog eens naar je twijfel-stapel en beslis wat je daarvan wilt houden en weggooien. Vraag jezelf af of je er nog blij van wordt en of je het kledingstuk nog gaat dragen of niet. Zo niet, gooi het dan weg.

Als je het moeilijk vindt om kleding weg te gooien, bedenk je dan dat wegdoen ook voordelen heeft. Er komt bijvoorbeeld weer meer ruimte vrij in de kast. Ruimte die je kunt gebruiken voor mooie, nieuwe lente-items!

Tip 5: Trendgevoelig

Ga voor jezelf na welke kledingstukken nog een seizoen mee kunnen. Check hiervoor de trends voor het voorjaar van dit jaar. Wat gaat nog een seizoen mee? Welke items kunnen echt niet meer? Natuurlijk zijn niet alle items in je kast trendgevoelig. Er zijn een aantal basics, zoals spijkerbroeken, basic tops, basic t-shirts en spijkerjasjes die je altijd kunt blijven dragen. Deze kledingstukken raken niet uit de mode en zijn erg handig om standaard in je kast te hebben hangen. Beoordeel aan de hand van de staat van je basic items of je ze weggooit of niet. Als ze nog mooi zijn en er geen gaatjes in zitten, kun je ze gerust nog een tijdje dragen.

Tip 6: Speciale kledingitems

Zijn er items in je kast waar je een speciale waarde aan hecht? Koester ze dan vooral! Het is niet erg als je aan bepaalde kledingstukken meer waarde hecht. Heb je fijne herinneringen aan een bepaalde jurk? Laat hem dan gewoon in je kast Garderobe is lenteproofhangen. Het hangt niemand in de weg.

Tip 7: Als je dan toch bezig bent..

Beperk je niet alleen in het opruimen van je kleding, maar duik ook eens even in je tassen, lingerie, accessoires en schoenen. Wellicht zit hier ook iets tussen dat weg kan. Sjaaltjes en riemen kun je aan een haakje aan de binnenkant van de kastdeur hangen. Voor sieraden zijn speciale opbergzakken te koop. Hierin kun je je accessoires overzichtelijk opbergen.

Tip 8: Goede doel

Wat ga je nu met de kleding doen dat je in de vuilniszak hebt gestopt? Je kunt het deponeren in een kledingcontainer, maar je kunt er ook andere dingen mee doen. Verkoop je kleding dat nog goed is via Marktplaats of op een marktje bij jou in de buurt. Van het verdiende geld kun je je kast weer aanvullen met leuke nieuwe items voor het nieuwe seizoen! Een andere optie is om een gezellige ruilavond te organiseren met vriendinnen!

En dan heb je een mooie, opgeruimde kledingkast die klaar is voor het lenteseizoen! Heb jij nog gouden opruimtips? Deel ze in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *