Dit worden de grootste modekleuren voor voorjaar 2018

Modekleuren voorjaar - lila

Een nieuw modeseizoen staat voor de deur en dat betekent ook weer nieuwe modekleuren. Het winterseizoen heeft ook zijn leuke dingen, maar op sombere regenachtige dagen wil je graag aan het voorjaar denken. Daarom heb ik alvast een lijstje met de modekleuren voor het voorjaar van dit jaar. Dit zijn de modekleuren volgens Pantone. Het Pantone Color Institute voorspeld al jaren de belangrijkste kleurentrends voor ieder seizoen. Het afgelopen jaar droegen we al veel rood en roze. Daar worden dit jaar een aantal opvallende kleuren aan toegevoegd. Daarnaast gaan we ook vier klassieke kleuren veel zien, die ideaal te combineren zijn met de andere modekleuren. Ik heb de trendkleuren voor je in beeld gebracht!

Baby blauw

Één van de nieuwe modekleuren is baby blauw. Niet exact baby blauw, maar een kleur die net een tint donkerder is dan het hele lichte blauw. Het is een prachtige kleur voor het voorjaar die je doet denken aan felblauwe luchten. Deze blauw tint Modekleuren voorjaar - oranjewordt al veel gespot in de nieuwste collectie.

Rood

Vorig jaar was rood al een trendkleur. Dit jaar komt een iets andere kleur rood terug in veel voorjaarsitems, namelijk tomatenrood. Dit is een kleur rood die naar het oranje neigt en daarom ook goed te combineren is met geeltinten. Deze oranjerode tint straalt warmte en energie uit.

Oranje

Het dragen van oranje kleding wordt dit jaar niet alleen beperkt tot Koningdag. Deze modekleur gaan we overal zien en mag de komende seizoenen volop gedragen worden. Deze opvallende kleur staat erg mooi met zwart en denim. Ook een zacht oranje-roze kleur behoort tot één van de modekleuren het komende seizoen. Een prachtige tint die je goed kunt combineren met bijvoorbeeld bruin.

Ultraviolet

Last but nog least dé kleur van 2018, ultraviolet!  Een dramatische, bedachtzame en uitdagende kleur die originaliteit en vindingrijkheid symboliseert. Paarstinten staan al langer symbool voor tegencultuur en non-conformisme. Het is een vrij felle kleur paars, die misschien zelfs een beetje te donker is voor het voorjaar en de zomer. Maar als je het draagt met lavendel of een nog lichtere tint paars, wordt het wel een mooie zomerse en vrolijke combinatie.

Lila

Ook de paarstint lila is één van de trendkleuren in de winkels en webshops. Een hele mooie pastelkleur die goed past bij de lente en de zomer. Deze tint is heel goed te dragen in combinatie met blauw, bruin of juist een lichtere of donkerder kleur paars.

Groen

Niet zomaar groen, maar een mooie, heldere kleur groen genaamd Arcadia.  Arcadia was een streek in het Oude Griekenland en staat symbool voor een landschap met bloemen en planten. Het een moderne kleur, met een beetje een link naar retro. Deze groentint heeft een blauwe ondertoon. Perfect voor de komende seizoenen! Hij combineert mooi met de blauwe trendkleur.

Geel

Komend seizoen wordt geel het nieuwe roze. Geel met alleen zwarte items staat geweldig, maar geel staat ook heel mooi bij grijstinten. Een opvallende en levendige kleur die zich, naast zwart en grijs, ook mooi laat combineren met groen/geel, bruin en zacht oranje-roze. Daar wordt je toch vrolijk van tijdens deze regenachtige en koude dagen?!

Modekleuren voorjaar - naturel en geelBruin

Bruin, maar ook afgeleiden daarvan, zoals créme en beige gaan we veel zien. De bruine kleur komt ook in veel verschillende tinten, voornamelijk melkchocoladebruin. Kies de tint die jij het mooiste vindt en het beste bij jou past. Niet direct een zomerse kleur natuurlijk, maar hij combineert wel heel mooi met de lichte modekleuren als oranje, geel, rood of groen. Deze modekleur zien we vooral terug bij jassen. De camelcoat is een echte musthave dit voorjaar! Een prachtig fashionitem die goed bij iedere outfit past.

Naturellen

Een aantal klassieke, naturel tinten die we veel gaan zien in de voorjaarscollecties zijn wit, zand, grijs en donkerblauw.

Kijk jij ook uit naar het voorjaar! Breng alvast wat kleur in je garderobe en shop alvast wat items in de nieuwste modekleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *