Hoe houd je je plussize in shape?

Gevulde-soulsinger-jaren-60

Talrijk zijn de websites gespecialiseerd in grote maten kleding. Denk aan Ms mode en Ulla Popken. Ook “gewone” winkels hebben meestal een afdeling met plussizes. Meestal praten de winkels dan over maat 40-56 en soms, zoals bij Ulla, tot maat 66.

Ook zijn er websites die stijltips geven aan vrouwen met grote maten. Opvallend is dat er dan meestal wordt ingegaan op het camoufleren van “probleemzones”.  De kleding lijkt vooral te moeten verdoezelen dat je een lekkere volle vrouw bent. Ook de term grote maten is eigenlijk super camouflerend alsof je het woord “dik” niet mag gebruiken.

Camouflerende stijltips voor grote maten

Wat nou grote maten?
Wat nou grote maten? Deze dame zie er vast fantastisch uit in Edzilla’s strakke luipaardjurk.

Dikke vrouwen hebben grote maten nodig, maar grote vrouwen natuurlijk ook. En daar zit hem een beetje de kneep. Want stel je bent 1.56 en je hebt maat 46, dan zie je er anders uit dan wanneer je 1.76 bent. Klinkt logisch, is logisch. Daarom zijn alle stijltips bij voorbaat waardeloos. Of toch niet?

Lekker in je vel met een bodyconjurk

Donker kleed af, net als een klein motiefje.  Dit soort stijltips zijn er op gericht jouw omvang te beperken. Maar trek je liever een knalrode jurk aan met grote bloemen, vooral doen. Hoewel er absoluut combinaties denkbaar die je niet zullen staan, heeft dat weinig te maken met vorm en kleur, maar alles met jou. Pas als jij je happy voelt in je outfit, dan zal een gekozen jurkje met camouflerend vest of jasje tot op de heupen goed staan.

Sing the blues

Neem als voorbeeld de vele gevulde donker getinte zangeressen die de blues zingen. Overigens niet omdat ze balen van hun figuur, integendeel. In de meer exotische delen van de wereld begint een vrouwenfiguur pas bij maat 44, eronder ben je nog een meisje:). Meestal dragen deze donkere grote maten dames knalrode of blauwe jurken die ook nog eens strak zitten. Zelfs voor een bodyconjurk draaien ze hun hand niet om. En toch zien ze er fantastisch uit. Dat komt omdat ze weten hoe ze zich moeten bewegen. De dames swingen als het ware de tent uit.

Ga dansen

Retro 60S Female African Soul Singer In Red Dress Against Pink B
Wil je dus lekker in je vel zitten, dan moet je niet je een slag in de rondte trainen om je lichaam in vorm te krijgen. Je kunt beter je energie stoppen in dansles, Zumba of yoga. Want mannen hebben geen enkel bezwaar tegen een gevuld lijf. Maar het moet je natuurlijk niet in de weg zitten. Dus dans! De komende feestdagen krijg je vast alle kansen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *