Het geheim van de streepjes

Streepjes fashion

Sommige trends zijn zo leuk dat ze altijd in het modebeeld blijven hangen. Één van die trends is het strepenpatroon. Streepjes zijn een absolute must in je kast. Het patroon is er al een tijdje en blijft ook nog wel even. Al jaren zien we strepen langskomen in de collecties. Welk seizoen het ook is, we zien altijd wel een streepje terugkomen in het trendbeeld. Of het nu horizontale, verticale, gekleurde of zwarte strepen zijn, de streep kan echt altijd. Nog een voordeel is dat iedereen het kan hebben. Ongeacht huidskleur, stijl of figuur. Kortom streepjes zijn en voor iedereen een goed idee. Maar wat is het geheim van deze trend en hoe draag je de streep?

Streepjes jurk bij plussize modelEindeloos veel keuze

Hoewel strepen op kleding zijn ontstaan met een functie, zijn kledingitems met dit patroon tegenwoordig heel erg leuk. Ooit begon het allemaal met het simpele shirt met strepen. We kunnen wel stellen dat het daar niet bij is gebleven. De streepjes trend is inmiddels uitgegroeid tot iets groots! Waar je het strepenpatroon ook op bedrukt, het past altijd. Jurken, shirts, broeken, tunieken en jasjes. Alles is tegenwoordig met een streep te vinden. Een streepje maakt iedere outfit net wat minder saai en iets stoerder of sportiever. Deze trend móet je zo nu en dan gewoon in je outfit verwerken. Voorheen zagen we vooral de horizontale streep, maar de verticale variant is ook erg trendy op dit moment.

Door de vele verschillende items met streepjes en de variaties in kleur en soort, zijn er eindeloos veel manieren waarop het gedragen kan worden. Daardoor kan je met de streepjes ook veel verschillende stijlen creëren.

5 manieren om streepjes te dragen

De streep is er in tal van variaties. Reuze flatterend wanneer goed gedragen en het klassieke patroon staat bijna iedereen. Om je een beetje op weg te helpen vertel ik je op welke manieren je het streepjespatroon kunt dragen.

Streep versus felle kleur

Colorblocking maar dan net een beetje anders. Combineer de streep met een felle (trend)kleur. Op deze manier creëer je rust, maar heb je wel een hippe outfit die ook klassiek oogt.

Grafische strepen

Maak een kunstwerkje van jezelf en draag de streep met andere grafische prints, zoals ruitjes en de polkadots. Zorg er wel voor dat je het rustig houdt, dit doe je door met kleuren te werken die terugkeren in je outfit.

Streepjes topDe streep als detail

Vind je kleding items met streepjes net een tikje te heftig? Gooi het dan op de accessoires. Voeg accessoires met streepjes toe aan je outfit. Van espadrilles tot een gestreepte tas, het kan niet gek genoeg!

Verschillende strepenprints

Durf jij wel een stapje verder te gaan en op te vallen? Ga dan voor all the way en combineer verschillende strepenprints met elkaar in één outfit. Dit kunnen verticale en horizontale strepen zijn, maar ook verschillende diktes van de streep of kleur werken goed samen.

Printjes mixen

Het streepjespatroon is het zwart onder de prints. Dat betekent dat je deze trend prima kan combineren met een andere trend onder de printjes, namelijk de bloemenprint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *