Dit zijn de musthaves voor jouw figuur

Kledingitems figuur tips

Welk figuur heb jij? Voor velen van ons is dit wel herkenbaar; een kledingitem ziet er prachtig uit, maar wanneer jij het aantrekt valt het toch tegen. Dit kledingstuk is niet voor jouw figuur gemaakt. Bepaalde delen kunnen bijvoorbeeld juist worden benadrukt, terwijl je die liever verbergt. Om die reden is het handig om te weten wat jouw lichaamsbouw is. In deze blog licht ik de drie meest voorkomende figuurtypes uit en vermeld ik erbij welke kledingitems daar het mooist bij staan. Lees je mee?

Figuur vs. kledingitems

Draag nooit kleding dat jouw lichaam niet op de juiste manier accentueert. Vind jij het lastig om te achterhalen welke lichaamsbouw jij hebt? Om je te helpen de juiste kleding voor jouw figuur te vinden, heb ik hieronder drie lichaamstypes op een rij gezet. Op deze manier zie jij er voortaan prachtig uit, en voel je je ook nog eens beter! Doe er je voordeel mee.

De appel

Het figuur van de appel wordt gekenmerkt door een rondere buik en slankere benen. Je borsten zijn aanwezig en je billen zijn gemiddeld iets kleiner. Deze lichaamsvorm is een welbekende bij de vrouwen. Herken jij je hierin? Over het algemeen zijn je taille en buik de grootste punten van onzekerheid. Het is niet eenvoudig om je met dit figuur mooi te kleden. Er zijn wel degelijk mogelijkheden om je appelfiguur te camoufleren op de plekken waar jij dit wilt! Je hebt namelijk geweldige benen die geshowd mogen worden met de juiste kledingitems.

In truien, t-shirt en tops met een v-hals zie jij er tiptop uit. Hiermee toon je dat je prachtige borsten en schouders hebt. Dit geldt ook voor een A-lijn jurkje met v-hals. Door het uitlopende model wordt je buikje op de juiste manier gecamoufleerd. Voeg een mooie ketting aan je outfit toe, om je decolleté extra te benadrukken. Broeken met een lage taille en strakke jurkjes riempjes om je taille en drukke prints kun je beter niet dragen. High waisted broeken zijn daarentegen wel geschikt voor jouw figuur.

De peer

Vrouwen met een peerfiguur hebben een slank bovenlichaam en brede billen en heupen. Er zijn veel vrouwen die gezegend zijn met een peervormig lichaam. Het kan erg lastig zijn om je goed te kleden. De uitdaging ligt voornamelijk bij de dijen, heupen en billen, want wat je ook doet, de rondingen raak je daar niet kwijt. Dat hoeft ook helemaal niet! Je bovenlichaam is je sterkste punt. Om die reden is het advies om voor strakke bovenkleding te kiezen. Die items benadrukken namelijk dat je een slanke buik en taille hebt. Strepen doen het overigens ook goed, omdat ze je bovenlichaam optisch nog slanker laten lijken. Broeken en rokken met een hoge taille staan ook perfect bij jouw lichaamsbouw, zij trekken de aandacht naar jouw bovenlichaam.

De zandloper

Een andere veel voorkomende figuurtype is de zandloper. Heb jij deze lichaamsbouw? Dan heb je geluk! Veel soorten kledingitems staan jou geweldig. De kenmerken van dit figuur? Dan zijn grotere borsten, grotere billen en een duidelijke taille. De schouders en heupen zijn even breed. Kortom; prachtig in balans! Pas wel op met te strak zittende kleding. Je vormen mogen dan wel gezien worden, het moet niet te ordinair worden. Ondanks de voordelen van deze lichaamsbouw, kan het best lastig zij om kleding te kiezen. Je vollere borsten en korte taille maken het namelijk niet altijd even gemakkelijk.

Dé tip voor de ideale look is om alle delen van je lichaam te laten zien. Durf voor aansluitende kledingitems te gaan. Denk aan een mooie blazer over een strakke top bijvoorbeeld op een rechte broek of rokje. Een kledingstuk dat in ieder geval niet in je kledingkast mag ontbreken is de wikkeljurk met een v-hals. Hiermee creëren je een slank, vrouwelijk silhouet en je decolleté is perfect zichtbaar door de v-hals. De lengte kun je laten afhangen van de gelegenheid. Te kort is niet aan te raden, op de knie is perfect en brengt je outfit in balans. Wat schoenen betreft, kun je het beste kiezen voor een ietwat bredere hak. Met een dunne hak lijk je namelijk iets voller dan je bent. Al deze tips versterken je mooie zandloperfiguur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *