Zandtinten combineren? Stylingtips per kleurtype

Zandtinten stylingtips kleurtype

Zandtinten zijn en blijven een grote trend. Zowel op interieurgebied als in de fashionwereld. Deze kleuren zijn een goede toevoeging aan je garderobe, omdat het veelzijdige tinten zijn en je er talloze combinaties mee kunt maken. In deze blog licht ik de zandtinten verder toe en geef ik je tips om deze kleuren te stylen. Ben je er klaar voor?

Zandtinten

Wat zijn zandtinten nu eigenlijk? Deze kleurengroep is de verzamelnaam voor off-white en beige tinten. Denk aan gebroken wit, crème, beige, taupe, bruin en olijfgroen. Ik ben een groot fan! Deze kleuren hebben een verfrissende en verzachtend werken en creëren een bijzonder effect wanneer je ze combineert met andere kleuren. Ze brengen balans in je outfit en raken nooit uit de mode. Twijfel jij of zandtinten jou goed staan? Ik help je een handje. Ik vertel je per kleurtype hoe jij deze mooie neutrale tinten voor jou kan laten werken. Scrol gauw verder!

Stylingtips per kleurtype

Zandtinten zijn de bouwstenen van iedere veelzijdige garderobe en kunnen een verfrissende en/of verzachtende werking hebben. Van licht crèmekleurig tot warme bruine tinten. Vind jij het lastig om deze neutrale kleuren te combineren in een outfit? Met de volgende tips per kleurtype kom jij een heel eind!

Lentetype

Heb jij een lichte haarkleur, een warme huidtoon met wellicht een aantal lichte sproetjes, verbrand jij snel en heb je lichtgroene of lichtbruine ogen? Dan ben je waarschijnlijk een lentetype. Jouw kleurenpalet verwijst naar lichte, heldere tinten met een warme ondertoon. Hierbij kan je denken aan zandtinten met een warme, gouden ondertoon. Dit matcht goed bij je huid en jouw karakteristieken komen hierdoor beter uit. Spierwit en kleuren met een koele ondertoon kan jij juist beter overslaan. Andere kleuren die jou, naast de warme zandkleuren, wel goed staan zijn onder andere goudbruin, warme geeltinten, camel, groentinten, abrikoos, koraalrood en taupe. Wanneer je voor een ton-sur-ton look met één van de warme kleuren kiest, is het aan te raden om voor verschillende stoffen te gaan voor een prachtig contrast.

Zomertype

Hoe zien de ondertoon van de huid, de kleur van de ogen en de haarkleur van een zomertype eruit? Het zomertype kenmerkt zich door een lichte haarkleur met een koele ondertoon, blauwe of grijze ogen en de huid heeft een koele toon met veelal een roze ondertoon. Daarbij bruint jouw huid matig tot snel. Je kunt aan de hand van deze karakteristieken wel stellen dat het zomertype, in tegenstelling tot het lentetype, juist meer een koel type is. Gedempte, lichtkleurige tinten met een koele ondertoon werken voor jou het beste. Denk aan off-white en bruintinten. Deze kleuren zijn dan ook een goede toevoeging aan jouw garderobe.

Andere tinten uit het kleurenpalet voor het zomertype zijn pasteltinten, lichte en medium kleurige aarstinten en blauw tinten, eventueel met een grijze ondertoon. De laatste twee laten jouw ogen en huid knallen. De warme zandtinten maken je juist flets en kun je daarom links laten liggen.

Herfsttype

Dan het herfsttype. Het kleurenpalet voor dit type wordt in principe met donkere aardetinten met een warme ondertoon samengesteld. Toch doen kleuren als crème en ivoorwit ook veel goeds voor jou. Het herfsttype wordt ook wel de donkere vorm van het lentetype genoemd. Een donkere haarkleur met een warme ondertoon, bruine of groene ogen en een warme huidtoon met een gelige ondertoon zijn een aantal karakteristieken van het kleurtype. De huid bruint vrij snel en kan donkere sproetjes hebben.

De donkere, neutrale tinten benadrukken op positieve wijze jouw eigenschappen. Qua kleuren horen roodtinten, warme oranje tinten, bruintinten, diep donkerpaars, diep donkerblauw, donkergroene kleuren en ook okergeel zeker in je kledingkast thuis. Zandtinten met een koele ondertoon zijn totaal niet aan jou besteed en hoef je dus niet in te zetten.

Wintertype

Als laatste het wintertype. Kenmerkt jouw uiterlijk zich door een donkere haarkleur met een koele ondertoon, bruin of grijze ogen en een koele huidskleur? Dan behoor jij tot dit kleurtype. De meest tijdloze en neutrale tint wit is perfect voor jou. Daarnaast staan alle tinten met een blauwe ondertoon jou goed. Zandtinten werken daarentegen niet voor jou, maar in de combinatie met kleuren die wel voor jou werken is het wel degelijk mogelijk. Warme neutrale kleuren kan je beter vermijden. In tegenstelling tot het zomertype kan jij als wintertype wél voor felle kleuren gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *