Welk kleurtype ben jij? Ontdek het met de kleurtest

Welk kleurtype ben jij?

De zomer is in aantocht! Tijd voor een update van je kledingkast met de nieuwste trendkleuren. Welke kleuren heeft het nieuwe seizoen voor ons in petto en welke kleuren trek jij aan naar het terras, de festivals, het strand of het werk? kleur is de basis van iedere geslaagde outfit. Om er op je mooist uit te zien is het bij het kiezen van de kleuren die je draagt verstandig om rekening te houden met de kleur van je haar, ogen en huid om tot het beste resultaat te komen. Welke kleuren werken bij welke huidskleur en seizoenstype? Wil jij graag wat meer kleur in je garderobe, maar vind je het lastig om te bepalen welke kleuren het beste bij je staan? In dit artikel vind je een overzichtje van de verschillende kleurtypes en de kleuren die hier het beste bij passen. Welk kleurtype ben jij?

De kracht van kleur

Ieder seizoen stromen de winkels over van de mooiste trends. Het ene jaar is de bloemenprint helemaal hot, het andere jaar gaan we massaal voor het ruitje. Soms moet de broek wat langer en soms juist weer korter. Én dan hebben we het nog niets eens gehad over de verschillende kleuren. Het kiezen van de juiste kledingkleur kan nogal lastig zijn. Natuurlijk kijk je vaak als eerste naar de laatste trends, maar het is goed om even te checken of de betreffende kleur je wel staat.

Kleurenpalet om kleurtype te bepalenKleuren hebben allerlei eigenschappen en zegt iets over wie je bent. De kleuren die je draagt zijn belangrijk en medebepalend in je uitstraling. Ze helpen je bij het vormen van een eerste indruk en door de kleuren te dragen die het beste bij jouw ogen, haar en huid passen zorg je ervoor dat je er uitgeruster, trendy en veel stralender uitziet. Als je weet welke kleurentype jij bent en welke kleuren jou goed staan, kun je een veel betere keuze maken tijdens het shoppen. Hoe jij erachter komt wat wel en juist niet bij je past? Met een kleurenanalyse en door te bepalen welke kleurtype jij bent. Met dit kleuradvies kom je al een heel eind!

Kleuranalyse

Je hebt vast weleens gehoord van kleurtypes. Er is een kleuranalyse mogelijk op basis van seizoenstypes. Iedereen kan worden onderverdeeld in één van de vier seizoenstypes: lente, zomer, herfst en winter. Bij elk type hoort een ander kleurenpalet. Op basis de ondertoon van je huidskleur, kleur van je ogen en je natuurlijke haarkleur kun jij bepalen welk type het beste op jou aansluit. Bij elk seizoenstype hoort een heel scala aan kleuren die jou fantastisch staan. Zo weet jij precies welke kleuren je moet shoppen en welke kleuren je beter links kunt laten liggen. Ontdek hier welk kleurtype jij bent en welke kenmerken daarbij horen.

Lentetype

Heb jij een lichte tot bruine huid, goudblond of licht rossig haar en (grijs)blauwe, groene of lichtbruine ogen? Dan ben je een echt lentetype. Gelukkig voor jou, want pastelkleuren staan je prachtig. Lentetypes zijn warme types, worden niet snel bruin in de zon en hebben een heel jeugdige en vrolijke uitstraling. De warme ondertoon van je huid, vaak in combinatie sproetjes, zorgt ervoor dat je straalt met heldere, frisse kleuren die een gele ondertoon hebben. Voorbeelden hiervan zijn: zalm, mandarijnrood, geel, koraal, lichtgroen, zacht blauw, pastel roze, licht paars, perzik, geelwit en roomwit. Je kunt beter niet gaan voor zwart of knalrood, deze zijn namelijk te contrastrijk met je lichte huid. Basiskleuren waarmee je kunt combineren zijn cognac bruin, camel en warm bruin. Het allermooist ben je als je veel kleuren tegelijk draagt en je een uitbundig palet van kleuren kiest. Maak je look af met gouden sieraden.

Zomertype

Zomertypes hebben een lichte en koele huidskleur, meestal in combinatie met asblond tot asbruin haar. De wenkbrauwen zijn duidelijk aanwezig en ze hebben grijze, blauwgrijze of zacht bruine ogen. Een frisse blos op de wangen is vaak aanwezig. Net als lentetypes worden ook de zomertypes niet snel bruin in de zon en verbranden ze over het algemeen vrij snel. In tegenstelling tot het lentetype is het zomertype een koel type. Herken jij jezelf in dit profiel? Dan ben je een koel kleurtype en zijn zachte kleuren en gedempte pasteltinten voor jou gemaakt! Het zomertype is het enige kleurtype dat hiermee wegkomt. Daarnaast doen kleuren met een roze, blauwe of grijze ondertoon je teint opleven.

Let op met te felle kleuren, kleuren met een gouden ondertoon en zwart. Indigo, wit, lila, oudroze en taupe staan je erg mooi, net als framboos rood, geel, paars, fuchsia, grijs en blauw. Grijs, zand en jeansblauw zijn je basiskleuren. Zilveren sieraden staan jou het beste, maar ook sieraden in jouw zomerkleuren staan prachtig.

Herfsttype

Een herfsttype is te herkennen aan de warme, gele ondertoon in de huid en hun donkerblonde tot chocoladebruine haar. Hierin zit vaak een koperen of gouden gloed. Herfsttypes hebben meestal groene of bruine ogen en duidelijk aanwezig wenkbrauwen. Het herfsttype is eigenlijk de donkere variant van het lentetype. Jouw huidskleur is licht of heeft een licht tintje en in de zomer kun je hier en daar een sproetje krijgen. Je wordt over Verschillende kleuren kleding - kleurtype bepalenhet algemeen niet heel snel bruin, maar kun je kleurtje wel lang behouden. Net zoals het lentetype staan warme kleuren mooi bij jou, maar de diepe, rijke kleuren die je terug vindt in de natuur doen wonderen voor jouw uitstraling.

Alle kleuren van een herfstbos staan je geweldig, denk aan roest en aardekleuren. Roomwit, okergeel, goud, brons, oranje, roestrood, terracotta, kaki, abrikoos, aubergine, turkoois, marineblauw, beige en chocoladebruin horen zeker in je kledingkast.. Eigenlijk staan alle bruintinten jou goed.  Perzik, zalm, pertrol en tomatenrood zijn ook hele fijne kleuren voor dit type. Pasteltinten zijn daarentegen niet echt je ding. Deze tinten maken je namelijk flets en bleek als je ze te dicht bij je gezicht draagt. Deze kleuren kun je dus beter niet in je (online)winkelmandje gooien. Je bent een warm kleurtype wat betekent dat je je outfit het beste af kunt maken met gouden sieraden. Deze accentueren de mooie gouden gloed in je huid.

Wintertype

Heb jij en bleke tot licht getinte huid met een blauwe, koele ondertoon, donker haar en blauwe, grijze, bruine of zwarte ogen? Dan ben je waarschijnlijk een wintertype. Het contrast tussen jouw huid, ogen en haren is erg groot. Zoals de naam al zegt ben je, net als de zomer, een koel type. Jij hebt kleur nodig. Hoe feller, hoe beter, zolang de kleuren maar een blauwe/koude ondertoon hebben. Je bent het enige kleurtype dat wegkomt met neon kleuren en ook de zwart-wit combinatie is je op het lijf geschreven. Jouw kleuren? Primaire kleuren staan je hierdoor het mooiste en je mag veel kleuren combineren.

Bij het kiezen van een kleur kun je het beste gaan voor diepe, heldere kleuren als wit, grijs, zwart, kobaltblauw, rood, knalroze, paars en groen. De donkere tinten kun je heel goed combineren met de lichte, felle kleuren. Natuurtinten die herfsttypes fantastisch staan, doen voor jou niet veel goeds en kun je dus beter niet aanschaffen. Draag bij voorkeur ook geen goudtinten en pastelkleuren. Ook jij bent het mooiste met zilveren accessoires.

Nu weet je precies welke kleuren bij jou het mooist staan en heb je geen smoesjes meer om miskopen te doen. Happy shopping!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *