Taille accentueren: 6x tips

tips slanke taille

Elke vrouw droomt ervan; een slanke taille en een prachtig silhouet. We willen ons allemaal mooi voelen. Het accentueren van een taille, terwijl die er niet echt meer is, klinkt als een moeilijke opgave. Door je taille te benadrukken lijk je optisch slanker, maar hoe zet je ‘m aan met een curvy figuur? Goed nieuws, want er zijn een aantal trucjes waarmee je je taille accentueert. Je ontdekt ze in deze blog!

Taille benadrukken

Onze taille is een belangrijk onderdeel van het vrouwenlichaam. Het wordt het smalste deel van de buik tussen de ribbenkast en heupen genoemd. Dit is alleen niet voor iedereen hetzelfde. Het is afhankelijk van je figuur. Veel dames dromen van een zandloper figuur met een slanke taille en heupen en schouders die ongeveer even breed zijn. Dit is helaas niet voor iedereen weggelegd. Toch kan je dit met een paar aanpassingen voor elkaar krijgen! Het accentueren van je taille is een middel om je slanker te laten lijken én voelen, maar ook om je silhouet extra figuur te geven. Wil jij je taille ook graag zo slank mogelijk laten lijken om je figuur beter te laten uitkomen, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Dit hoeft niet meer bij een droom te blijven, want er zijn een paar slimme tips waarmee je je taille accentueert.

Wanneer je weet hoe je dit kunt doen, gaat er een wereld voor je open. Met de volgende hacks voel jij je niet alleen slanker, maar ook stijlvol en sexy. Met deze 6 handige en eenvoudige tips om je lichaam smaller te laten lijken, krijg je een paar handvatten om zelf mee aan de slag te gaan!

1. Riempjes

De eerste kledingtip om het beste uit jouw figuur te halen, ook als je niet echt een taille hebt, is een riempje of een ceintuur. Door een riempje aan je outfit toe te voegen creëer je een geweldig zandloper figuur. Door je middel een beetje met een riem in te snoeren, accentueer je je taille. Gebruik het ceintuur precies op de plek waar je taille zit voor het mooiste effect. Je kunt veel outfits met een riempje combineren. Draag bijvoorbeeld een mooi ceintuur om een blousejurk. Ben je niet echt een jurken type? Geen probleem, want dit kan ook met lange blouses en/of vormloze tunieken. Je figuur wordt er minder recht van en straalt direct stijl en vrouwelijkheid uit. Met een riem dat wat breder is kun je meteen ook een aantal ongewenste vetrolletjes camoufleren.

2. Items met een (hoge) taille

Voor het creëren van een smalle taille kun je het beste kiezen voor kledingstukken die getailleerd zijn, zoals tops, jasjes, blouses en jurken. Jurkjes met een midden ceintuur werken bijvoorbeeld perfect om je sexy, fashionable en vrouwelijk te laten voelen. Wil jij je taille accentueren? Ga dan voor een jurkje, blouse of top met een overslag of dat getailleerd is met een elastiek in de taille. Ook broeken en rokken met een hoge taille zetten je taille extra in de kijker. Dit zit er ontzettend stijlvol uit, zorgt ervoor dat jij je mooi voelt en zo hoef je geen andere trucs meer uit de kast te halen. Easy it is.

3. Schoudervullingen

Wil je je taille nog iets meer laten zien? Draag dan kleding met schoudervulling of decoratie op je schouders. Hierdoor lijken deze breder. Deze tip is vooral geschikt voor vrouwen met een peerfiguur. Hierbij zijn de heupen breder dan de schouders. Wanneer je heupen en schouders niet in balans zijn, komt het accent op het breedste deel van je lichaam te liggen in plaats van op je taille. En dat is juist iets wat je niet wilt. Door voor een blazer of andere bovenkleding met schoudervullingen te kiezen lijken je heupen en schouders meer in verhouding en komt het accent op je taille te liggen. Zo creëer je een figuur waar iedereen jaloers op is, wauw!

4. Soepelvallende stoffen

Door items te dragen die soepel om je lichaam vallen, vallen deze ook automatisch mooi bij je taille. Soepele stoffen laten je lichaam smaller lijken. Hierdoor werkt het optisch om zachte en soepele materialen voor je kleding te gebruiken. Satijn is hier een goed voorbeeld van. Op deze manier lijken je schouders en heupen smaller en komt het accent meer op je taille te liggen. Super vrouwelijk en stylish. Voorkom in ieder geval stugge stoffen, want met dikkere materialen leg je het accent juist op de delen van je lichaam die je liever niet wilt benadrukken.

5. High waist en A-lijn

Er is een modetrend die hee goed van pas komt wanneer je je taille wilt benadrukken. High waist broeken en rokken zijn namelijk onwijs on-trend. Je rok of broek over je top of blouse dragen zorgt ervoor dat je je taille nóg beter geaccentueerd wordt. Ben je hier niet zo comfortabel mee? Dan kan je je look afmaken door er een leuk jasje over te dragen. A-lijn rokken en jurken accentueren je taille ook op de juiste manier. Deze zijn namelijk smal van boven en lopen naar beneden wijd uit. Hierdoor worden je prachtige curvy vormen extra mooi geaccentueerd.

6. Jasje op taille hoogte

De taille accentueren is de oplossing om de aandacht op het smalste deel van je lichaam te leggen. Met kleding is dit vrij makkelijk te doen. Een aantal trucs zijn al gepasseerd, en ik heb nóg een handige tip voor je. Het is al even besproken; het dragen van korte jasjes op taille hoogte is ook een ideale manier om je taille te accentueren. Denk hierbij aan een spijkerjasje, korte blazer, stoer biker of een jasje van suède. Er zijn eindeloze manieren waarop je dit soort jasjes met je outfit kunt combineren.

Last but not least

Off course is iedereen op haar eigen manier beeldschoon, maar een optisch slanke(re) taille is mooi meegenomen. De handige hacks in deze blog zijn voor vrijwel elke plussize vrouw bruikbaar, maar er kunnen natuurlijk uitzonderingen zijn. Ze helpen je in ieder geval in de goede richting. Voel je je na deze tips nog steeds niet 100% comfortabel in strakkere kledingitems? Draag er dan gewoon shapewear onder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *