Met deze tips past elke jeans perfect

Vrouwen maatje meer in stylish jeans

Over het algemeen is kleding kopen heel erg leuk. Althans dat vind ik en waarschijnlijk de meeste vrouwen met mij. Toch zijn er ook een paar kledingstukken die best lastig kunnen zijn om te kopen, een jeans bijvoorbeeld. Het maakt niet of je jong of oud bent en wat voor figuur je hebt, een goed zittende jeans is één van de meest veelzijdige basics in je garderobe. Wanneer je eindelijk een perfect exemplaar hebt gevonden, wil je daar ook zo lang mogelijk van genieten. Hoe zorg je daarvoor? Dat vertel ik je in deze blog.

Dé perfecte jeans

Het lijkt soms haast een onmogelijke opgave: een jeans vinden en kopen die perfect past. Eentje die niet te strak om je bovenbenen zit, niet lubbert onder je billen en niet te lang of juist te kort is. Wanneer je eindelijk een exemplaar gevonden hebt die perfect past, voel je je je helemaal gelukkig, zodra je het pashokje uitkomt. Vervolgens draag je je nieuwe favoriete spijkerbroek vrijwel iedere dag. Dit zorgt er jammer genoeg meestal voor dat hij na verloop van tijd losser gaat zitten. Hierdoor is die perfecte jeans die je had, ineens niet zo perfect meer. Wist jij dat een uitgelopen óf een te krappe jeans weer goed passend kunt maken? De volgende tips kunnen je daarbij helpen.

Fashionable outfit plus-size vrouw met jeans

Wat te doen bij een te strakke spijkerbroek?

Iedereen kent het wel; je koopt een nieuwe spijkerbroek die eigenlijk nét iets te strak zit. Je vindt hem zo leuk en gaat er stiekem van uit dat hij vast nog wel uitloopt. Helaas, niet dus. Of hij zit in de winkel perfect, maar na een paar weken krijg je hem niet meer dicht. Niets is zo vervelend als een jeans die te strak zit. Gelukkig hoef je hem niet ongedragen in de kast te laten liggen, want ik verklap je hoe je je spijkerbroek eenvoudig wijder maakt, zodat hij weer super comfortabel zit. Met deze tips maak je een te strak zittende jeans weer perfect passend!

#1. In bad

Samen in bad gaan met je spijkerbroek klinkt waarschijnlijk een beetje raar, maar het is wel ontzettend effectief. Ga in een lauwwarm bad zitten met je spijkerbroek aan. Voordeel van deze manier is dat je je jeans meteen oprekt en wijder maakt, waar het nodig is. Rek ‘m indien nodig op met je handen. Onder de douche staan kan ook wanneer je geen bad hebt. Door het warme water wordt de broek die te krap zit wijder. Stop je spijkerbroek daarna niet in de droger, maar hang hem op en laat hem aan de lucht te drogen.

#2. Pijpen uitrekken

Dit is denk ik van de simpelste manieren om de pijpen wat losser te krijgen. Leg je jeans op de grond en maak ‘m vochtig door hem met lauwwarm water in te sprayen. Ga vervolgens met je voeten op beide pijpen staan en trek aan de pijpen om deze op te rekken. Doe dit in alle richtingen, zodat je broek gelijkmatig oprekt. Spray, indien nodig, er gerust nog wat meer lauw water op.

Jeans musthave mooie look plus-size vrouw
#3. Driehoekje

Is je broek te strak geworden bij je heupen en buik, omdat je wat aangekomen bent? Dan kun je je jeans met behulp van deze truc wat wijder maken. Het is een wat rigoreuzere oplossing, maar het geeft wel een speels effect. Knip een driehoekje uit de zijkant van je tailleband en naai er een stukje van een oude spijkerbroek in. Zo geef je jezelf meer ruimte.

Wat te doen bij een te wijde spijkerbroek?

Zit je nieuwe lievelings jeans niet meer als gegoten, maar zakt hij af en hangt ie voor je gevoel soms bijna op je knieën? Zonde! Een jeans die afzakt en/of lubbert heeft niemand wat aan. Ook op dit vlak ben ik je reddende engel, want ik heb hiervoor een paar oplossingen voor je. Geloof mij, deze tips zijn zeker het proberen waard. Zo kan jij je favorite jeans weer volop dragen!

#1. In de wasmachine

Bevat je spijkerbroek weinig stretch? Dan kan je ‘m laten krimpen door je jeans in de wasmachine te stoppen en flink heet te wassen. Gebruik geen wasverzachter als je dit doet. Hoe meer katoen er in de spijkerbroek zit, hoe beter deze truc werkt.

#2. In de droger
Perfecte jeans handige tips

Nadat je je jeans hebt gewassen, kun je hem ook nog in de droger stoppen. Het liefst op de heetste stand. Zo maak je je spijkerbroek extra strak.

#3. Band van elastiek

Wanneer je jeans nog te los om je middel heen zit, kan je het probleem oplossen door een elastiek op de bovenste tailleband, aan de binnenkant, van je broek te naaien. Op deze manier sluit je spijkerbroek beter aan en heb je geen ruimte meer over.

Aan de hand van deze tips zal je geen miskoop meer dan als het gaat om de zoektocht naar een goede en fijne jeans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *