Dit zijn ze: dé trendkleuren voor najaar 2019

Trendkleuren en prints herfst winter 2019

Ieder jaar is het weer een belangrijke vraag: welke kleuren gaan het modebeeld bepalen? Ondanks dat de herfst en winter alles behalve een kleurrijk imago hebben, is daar dit jaar in de mode niets van terug te zien. Sterker nog, dit seizoen draait compleet om kleur, waardoor de donkere en grauwe dagen een stuk vrolijker worden dan normaal gesproken. Het belooft een kleurrijk najaar te worden. Van verleidelijk rood naar alle tinten paars en van 100 tinten beige naar avocado groen. Zeg maar hallo tegen kleur! Dit zijn de trendkleuren voor de herfst en winter van 2019!

Een kleurrijk najaar

Dankzij de kortere, donkere en grijzere dagen, krijgt onze garderobe in de herfst en winter vaak ook een donkere inhoud. Dat is zonde en daarom moeten we het dit jaar met z’n allen gewoon eens anders gaan doen. Aan de trendkleuren voor het najaar zal het in ieder geval niet liggen. Want die zijn verrassend kleurrijk. De herfst en winter staan op het gebied van modetrends compleet in het teken van kleur en daar ben ik super blij mee!

Neutrale trendkleuren fashionable curve vrouw

De modekleuren voor dit seizoen zijn natuurlijk al lang bekend, want achter de schermen is er al maandenlang aan de nieuwe collecties gewerkt. En trends zijn daarbij onmisbaar. Net zoals ieder jaar, heeft Pantone een paar maanden geleden weer een voorspelling gedaan en zij omschrijven de trendkleuren van dit najaar als “krachtig en uitgesproken”. Warme kleuren voeren de boventoon. Het kleurenpallet is vrolijk en herkenbaar, maar ook gedurfd. Ik ga samen met jullie de kleurenkaart af. Zit je er klaar voor?

Trendkleuren herfst/winter

Bij de trendkleuren voor dit najaar valt één ding op. Nou ja, eigenlijk twee. We zien veel rood, roze, oranje en bruintinten, maar ook de neutrale kleuren zijn heel goed vertegenwoordigd dit seizoen. Nieuwsgierig geworden? Met de volgende trendkleuren ga jij deze herfst en winter de show stelen!

Roze tinten

Roze is daarentegen niet direct een kleur waarbij je aan het najaar denkt. Daarom is deze trendkleur iets vernieuwends. Door de verschillende soorten roze, is er een hele mooie mix van kleuren. Neem de duif roze bijvoorbeeld. Een heldere kleur roze die centraal staat en waarmee je lekker op kunt vallen. Naast felroze is fuchsia ook weer in de mode. Wel flitsend fuchsia dit keer en niet de lichte variant. Met een roze item in je kledingkast kun je iedere basic outfit eenvoudig opvrolijken!

Paarse tinten

Plussize dame met paarse outfit trendkleuren

We beginnen met paars. Dit is een kleur die al eerder een grote trend was en ook nu waren de paarse tinten veel te zien tijdens de Fashion Weeks voor dit najaar. De focus ligt niet op één paarse kleur, maar op verschillende. Van een druivenkleur tot lila en lavendel, waardoor er altijd een kleur is die jij mooi vindt en bij jou past. Of je nou graag de subtiliteit zoekt in een lichte paarse tint of een statement maakt in opvallend paars: deze herfst en winter mag het allemaal. Én het liefst nog tegelijk ook!

Oranje tinten

Donkere kleuren voor de herfst? Ik dacht het niet, want felroze en felrood zijn niet de enige felle kleuren die we deze seizoenen gaan zien. Ook fel oranje komt heel veel voorbij. Feloranje wordt in outfits zelfs gecombineerd met andere felle kleuren, zoals roze en rood. Oranje tinten zijn niet meer uit het modebeeld weg te denken en staan verrassend goed bij veel huidskleuren. Het voordeel is dat aardse kleuren het heel goed doen met deze bijzondere warme kleur. We zien diverse oranjetinten terug in de (online) winkels, die allemaal perfect matchen met de herfstige natuur. Er is voor ieder wat wils, dus ga deze trend zeker uitproberen.

Plussize model jurk in het rood musthave

Rood tinten

Het is opvallend hoeveel verschillende soorten rood je terugziet in de collecties. Rood is een fantastische kleur om tijdens het herfst- en winterseizoen te dragen. Deze kleur zien we vrijwel elk jaar terug als echte warme herfstkleur en wordt dit najaar weer een dikke hit. Hoewel het dit jaar nog net iets belangrijker is dan voorgaande jaren. Uiteraard speelt de donkere kleur rood, ook wel wijnrood genoemd, weer een grote rol. Het staat verleiding, sexy, chic en zelfs een tikkeltje mysterieus. Bovendien combineert het lekker met allerlei kleuren die je waarschijnlijk wel in je kast hebt liggen. Daarnaast mag je ook gerust gaan voor een felle kleur rood, zoals chili-peper rood. Een heldere pittige kleur die, net als donkerrood, heel goed te combineren is met koele en warme tinten. Rood mag dus niet in je garderobe ontbreken en het geheel mag in ieder geval lekker opvallen!

Bruin tinten

Bruin heeft zijn suffe imago vorige seizoenen al van zich afgeschud en in de herfst en winter wordt deze kleur alleen maar mooier. Rocky road is de donkerste kleur in het kleurenpalet voor dit Najar. Een donker, diep, chocolade bruine kleur die ook weer bijzonder goed met zowel warme tinten als koele tinten is te combineren. Kortom, een schitterende basiskleur.

Natuurlijk sla je met donkerbruin de plank nooit mis, maar ik kan je aanraden dit jaar verder te kijken naar andere varianten van deze trendkleur. Lichtbruin bijvoorbeeld, de kleur van suikeramandelen en suikerpinda’s. Dit is een rood/oranje/bruine kleur die prima met alle oranje tinten te combineren is voor de warme types onder ons. De koele types kunnen sugar almond het beste met blauw, felrood en avocado groen stylen.

Groen één van de trendkleuren mode herfst winter

Groen tinten

Dan wij we aangekomen bij de laatste populaire kleur: groen. Deze kleur zien je natuurlijk vooral veel in de lente en de zomer, maar deze herfst wordt groen ook één van de trendkleuren die je óveral gaat zien. Pistachegroen is er eentje van, een moderne en frisse kleur. Daarnaast bereikt de populariteit van de avocado zijn hoogtepunt, nu hij zelfs is gebombardeerd tot modekleur van 2019. En ik moet eerlijk zeggen: ik kan niet wachten om items in deze prachtige kleur te shoppen. Eden, een diepgroene boskleur, en olijfgroen zijn deze seizoenen hele goede basiskleuren. Deze trendkleuren draag je met bruin, beige, wit, oranje tinten of andere groen tinten voor de meest fashionable looks!

Beige

Heb jij niets met al die felle kleuren? Dan hoef je je heen zorgen te maken, want beige is terug! Dé kleur die de rest van de trendkleuren verbindt en ervoor zorgt dat je outfit geen rommeltje wordt is beige en alle tinten die daarop lijken. Van parelmoer tot licht kaki en van crème tot gebroken wit. Basisbeige is zowel groots als tijdloos. Mooi te combineren met fellere kleuren, maar van top tot teen in beide is minstens zo geweldig. Hartstikke chic, hartstikke van nu. 

Dit zijn ze dan, de musthave kleuren voor in je najaarsgarderobe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *