Brede heupen? Met deze tips laat je ze smaller lijken

Tips kleden brede heupen

Ieder vrouwenlichaam is weer anders. Korte benen, lange benen, grote borsten of juist niet: de diversiteit is enorm. Toch zijn er een paar fysieke kenmerken die bij veel dames voorkomen. Brede heupen is er daar bijvoorbeeld één van. Vrouwelijke rondingen zijn natuurlijk een zegen, maar sommige vrouwen onder ons kunnen er behoorlijk onzeker van worden. Vaak denken vrouwen dat ze hun minpunten handig camoufleren. Niet doen! Het is juist belangrijk dat je de aandacht op andere lichaamsdelen legt. Wil jij je brede heupen het beste uit laten komen? Met deze kledingtips haal je het beste uit je figuur.

Brede heupen?

Ben jij met een paar brede heupen gezegend? Dat is super mooi en vrouwelijk. Toch kunnen er momenten zijn dat je niet helemaal tevreden bent met je verhoudingen. Dankzij de Kardashians zijn volle billen en brede heupen hot en happening, maar de meeste vrouwen willen er graag wat centimeters af. Gelukkig hoef je echt geen crashdieet te volgen om je heupen smaller te laten lijken. Kleding is de uitkomst! Veel dames met curves doen dit echter verkeerd. Je hoeft je brede heupen namelijk helemaal niet met een grote broek of enorme oversized tops te verdoezelen. Op deze manier leg je er alleen maar meer de nadruk op. De truc is om de accenten te verleggen. Bekijk onderstaande tip,s en je zal zien dat je met kleding kunt toveren!

Smallere heupen in 3, 2, 1….

Wat je veel ziet bij vrouwen, is dat ze hun heupen proberen te verbergen op een manier waarmee ze er juist de nadruk op. Hierdoor laat je je heupen er breder uitzien dan ze zijn. Wat zijn de beste plekken om het accent te leggen? Wat kun je beter wel en niet dragen als je volle heupen hebt? Met de juiste kledingtips kom je al een heel eind. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is onderstaande tips te lezen. Én in praktijk te brengen.

Donkere kledingitems

Zwart kleedt af, dat weten we allemaal. Maar wist je dat ook andere donkere tinten veel goeds voor je figuur doen? Ga voor een donkere onderkant. Een broek of rok in een donkere kleur laten je heupen en benen optisch slanker lijken. zorg voor een duidelijk contrast door voor een lichte bovenkant te kiezen et voilá: je lichaam is perfect in verhouding.

Breeklijnen

Door te zorgen voor goede breeklijnen, verleg je de accenten op andere lichaamsdelen. Een breeklijn ontstaat op het punt waar het ene kledingstuk in het andere overgaat. Je oog wordt automatisch naar zo’n breeklijn getrokken, waardoor het erg belangrijk is dat je deze goed plaatst. Wil je je brede heupen iets smaller laten lijken? Laat dan je top of blazer net boven of net onder het breedste deel van je heupen eindigen. Een andere handige truc: knoop je jasje hoog in je taille dicht óf kies voor een jurkje met een koord of ceintuur op die hoogte.

A-lijn trick

De A-lijn is je beste vriend. Dit model kleding benadrukte je taille en laat deze optisch minder breed lijken. En dat is in dit geval alles behalve verkeerd. Dankzij uitlopende shirts, tops, jurken en rokken, laat je je heupen op z’n allermooist uitkomen. Daarbij fake je het o-zo populaire en gewilde zandloper figuur.

Streepjespatroon

Ga altijd voor een verticale streep. Zo’n streep maakt alles slanker en langer, en dat is precies wat je wilt. Ga bijvoorbeeld voor een broek met verticale streep, bij voorkeur iets uitlopend en lang, zodat je er hakken onder kunt verstoppen. Zo creëer je super simpel de billen van je dromen en oneindig lange benen.

Perfecte jeans

Qua jeans kan je de skinny variant het beste links laten liggen. Een flared jeans of een bootcut zijn de beste jeans jou als vrouw met brede heupen. Met deze modellen breng je jouw figuur mooi in model. Kies het liefst voor een donkere tint en zorg dat je spijkerbroek een lage taille heeft. Zo laat je je heupen optisch lager beginnen. Vermijd klepzakken, stiksels, ronde zakken en andere details. Die laten je, juist in het gebied rondom je heupen, juist voller lijken dan je werkelijk bent.

Hoge hakken, we like

Ook een paar hoge hakken kan wonderen voor je heupen verrichten. Doordat je een andere houding aanneemt, krijg je billen een lift. lijken je heupen smaller en je buik platter. Kun en/of wil jij liever geen hakken dragen? No worries, want een klein blok hakje heeft al heel veel effect, net als de sleehak.

Verleg het accent

Door het accent te verleggen, kun je dat deel van je lichaam benadrukken waar je erg blij mee bent. Is dat je decolleté? Kies dan voor tops in lichte kleuren, met prints, een mooie v-hals en/of opvallende sieraden. Zo zorg je dat je de aandacht op je decolleté legt. Heb je brede heupen en een slanke taille? Benadruk je taille met een ceintuur of getailleerde kledingitems.

Breng je lichaam in balans

Als laatste is er nog en geheim wapen. Iets kleins wat enorm veel effect kan hebben en waardoor je heupen ineens een stuk smaller lijken. Ik heb het over de nadruk op je schouders leggen om je lichaam meer in verhouding te brengen. Dit doe je door je schouders breder te laten lijken, bijvoorbeeld met een jasje met schoudervullingen. Zo’n blazer haalt de aandacht van je heupen af. Ook een blouse of top met ruffles of een trendy print leggen het accent op de bovenkant van je lichaam. Je lichaam komt meer in balans en je creëert een mooi zandloper figuur mee. Yihaa!

Probeer deze tips eens uit en bekijk je zelf nog eens goed in de spiegel. Je zult zien hoe mooi je bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *