5x tips tegen schurende bovenbenen

Vrouw curves schurende benen tips

Heerlijk de zomer en de warme dagen die daarbij horen, maar helaas zijn die schurende bovenbenen niet bepaald een pretje. Kan je eindelijk die leuke rok of jurk weer dragen, heb je al gauw last van een geïrriteerde huid. Je bent gelukkig niet de enige. Juist veel vrouwen hebben er last van. Heupen, billen en ronde dijen zijn super sexy, dus zit er vooral niet te lang over in of ervoor te schamen. Love your curves! Vervelend van het ongemak, maar gelukkig heb ik vijf tips en oplossingen voor je! Die deel ik in deze blog met je. Lees je mee?

Eerste hulp bij schurende bovenbenen

Heb jij ook regelmatig last van schurende bovenbenen tijdens de warmere dagen, als je een korte broek, jurk of rokje draagt? Wrijving door fietsen en/of lopen wanneer het warm en broeierig is kan pijnlijk en erg vervelend zijn. Er ontstaan vaak schaaf- en brandwondjes en bultjes, wat irriteert. Vermijd jij daardoor ook het dragen van jurkjes, rokjes en korte broeken? Zonde! Maar gelukkig is deze pijnlijke zomerkwaal bijna verleden tijd. Ik heb namelijk vijf handige tips tegen schurende bovenbenen voor je. Zo kun jij voortaan zorgeloos van de zomerse dagen genieten en onbezorgd in je mooie outfit flaneren!

1. Dijbanden

Bandelettes of dijbanden zijn een goed hulpmiddel om pijnlijke, schrale plekken op je bovenbenen te voorkomen. Dit zijn kousen met een kanten randje, alleen dan zonder kous. Door middel van een siliconen strip aan de binnenkant blijven ze goed om je been zitten. De banden zijn van een comfortabele stof gemaakt en breed genoeg om het schuren tegen te gaan, maar ze zijn niet zichtbaar onder een korte jurk of rok. Je kunt ze gerust zo laag of hoog doen, als je zelf wilt. De kanten dijbanen zijn dus niet alleen praktisch, maar ook nog eens mooi en sexy. Elke zomer is dit middel weer een grote hit.

2. Fietsbroekje

Een soort zelfde effect heeft het fietsbroekje. Een pluspunt van de dijband is dat je zelf kun bepalen hoe laag of hoog je ‘m draagt, maar een fietsbroek zit, vanwege het broekje, weer lekkerder. Niets is vervelender als je graag je zomerkleding aan wilt, maar je huid vrijwel direct geïrriteerd raakt. Een simpel fietsbroek of corrigerend broekje zit als een soort tweede huid en voorkomt het huidcontact tussen je bovenbenen. Deze broekjes zijn meestal van glad materiaal, waardoor wrijving voorkomen wordt. Het broekje of de korte legging komt net over je dijen en zie je daardoor niet zo gauw onder je jurkje of rokje vandaan komen. Persoonlijk vind ik de meest prettiger en comfortabele oplossing voor dit ongemak. Zo’n broekje zit vaak en als gegoten en is erg comfortabel!

3. Tape

Er is ook speciaal gevormde tape dat je voor dit probleem kunt gebruiken. Plak het op je bovenbenen en je hebt nergens last meer van. Dit tape is perfect voor de warme dagen, wanneer je je bovenbenen wilt beschermen tegen de irritaties van schurende benen, maar liever geen dijenbanden of warme broekjes onder je kleding wilt dragen. Het speciale tape is in twee maten verkrijgbaar en voor eenmalig gebruik.

4. Talkpoeder

Een huis-tuin-en keuken wondermiddel dat je redding kan zijn is talkpoeder. Dit is een goed alternatief als je de andere tips niet voor jou geschikt zijn. Het poeder is vocht absorberend en zorgt ervoor dat je benen droger worden en blijven voor een bepaalde periode. Je dijen blijven hierdoor makkelijker langs elkaar schuren, zonder dat het irritatie opwekt. Een nadeel hiervan is het aanbrengen en het verliest nogal snel zijn werking wanneer je veel transpireert. Het is wel weer een vrij goedkope oplossing. Talkpoeder; wie heeft het niet in huis?! Talkpoeder van Zwitsal ruikt natuurlijk erg lekker.

5. Anti-transpirant

Je kunt ook een goede anti-transparant gebruiken om je veel ellende te besparen. Misschien is dit wel de beste huis-tuin-en-keuken tip om schurende dijen te voorkomen. Om schuurplekken tegen te gaan, moet je zorgen dat je zo min mogelijk zweet tussen je benen. En wat helpt tegen zweten? Juist, deodorant. Gebruik bij voorkeur een roller zonder schadelijk aluminium. Elk merk is goed. Rol de deo op de schurende plekken aan de binnenkant van je bovenbenen. Deze substantie maakt je benen gladden, waardoor je bovenbenen makkelijker langs elkaar glijden. Daarbij maakt de roller je benen ook nog eens droog. Deze tip is heel geschikt als je in je badkleding loopt.

6. Lotions en crèmes

Verschillende lotions, oliën en crèmes kunnen evengoed je redding zijn bij dit probleem. Denk aan kokosolie, vaseline of bodylotion. Zelfs glijmiddel schijnt te werken. Misschien niet perse een middel waar je aan denkt, maar het klinkt tegelijkertijd ook weer heel logisch. Deze crèmes en lotions vormen een beschermlaagje op je huid, waardoor je benen minder tot niet tegen elkaar aan schuren. Ze zorgen als het ware voor een glijdende effect, waardoor je de wrijving een stuk minder wordt en je minder snel last hebt van huidirritatie. Nadeel is dat deze middeltjes op een gegeven moment in de huid trekken. Het werkt dus niet zo lang. Voordeel is dat je deze producten makkelijk in je tas kunt meenemen.

Ga op onderzoek uit wat voor jou het beste werkt en trek je favoriete zomeritems dus maar snel uit de kast! Of shop ze in onze webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *